Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

MTG Radio startar Power Hit Radio

Publicerad: 4 december 2012, 12:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:02

UPPDATERAD. MTG Radio relanserar Power Hit Radio.


Vid årsskiftet går över 20 radiostationer över från MTG till SBS Radio, som en konsekvens av den uppmärksammade NRJ-affären.

MTG Radio, som drabbas hårt av NRJ-förlusten, går nu till motoffensiv.

Efter årsskiftet gör MTG en satsning på webbradio, som bland annat innebär att Power Hit Radio relanseras.

Power Hit Radio lanserades i Stockholm 1996, men ersattes 2004 av Bandit Rock.

Enligt Christer Modig, vd på MTG Radio, ska Power Hit Radio dock inte in på någon av bolagets nuvarande frekvenser, vilket dagensmedia.se tidigare rapporterat.

– Det stämmer att vi håller på att titta på vad vi kan göra med Power Hit Radio. Men det finns i nuläget inga planer på att den ska ligga på 106,3 eller att vi ska ta bort Bandit eller Radio1, säger han till dagensmedia.se.

Är det uteslutet?

– Vi har alltid bytt format fram och tillbaka och jag kan inte svara på hur det ser ut i framtiden. Men inom segmentet ungdomsstationer är det rätt fullt just nu.

– Får vi fäste med webbsändningarna kanske vi får omvärdera våra beslut om vilka kanaler vi ska sända, men det är för tidigt att prata om nu.

Christer Modig dementerar också dagensmedia.ses tidigare uppgifter om att NRJ-duon Hakim och Knappen ska leda en morgonshow på nya Power Hit Radio.

– De har jobbat i många år med oss och de är i min mening två av de bästa radiopratarna i Sverige. Men jag har inte gjort något avtal med dom om att jobba för MTG Radio. Det där är ett rykte.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.