Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

MTG Radio närmare lansering av pratkanal

Publicerad: 10 Februari 2011, 14:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Planerna på en pratkanal har legat och pyrt länge hos MTG och ser nu ut att kunna bli verklighet. Just nu pejlas intresset bland erfarna programledare.


Ämnen i artikeln:

SBS RadioChrister ModigMTG Radio

Som dagensmedia.se tidigare har berättat överväger MTG Radio att ersätta Star FM på 101,9 med en prat- och nyhetskanal.

Nu bekräftar Christer Modig, programdirektör på MTG Radio att man just nu letar efter erfarna programledare som skulle kunna arbeta med den nya kanalen.

Nyligen värvade MTG Radio också Patrik Lindström från SBS Radio. Hos MTG ska han arbeta med nyheter, men om pratkanalen blir verklighet är han en given kandidat enligt Christer Modig.

– Fortfarande är ingenting klart. Men anledningen till att vi börjat titta mer på det här nu är för att vi för första gången inom mediehuset fått de resurser som krävs.

Tidigare i februari köpte konkurrenten SBS Radio 13 nya tillstånd. Flera nya varumärken som Sporten 107,5, Nyheter 107,5 och Stockholm 107,5 registrerades också hos Patent- och registreringsverket.

– Kampen om lyssnarna trappas upp. Samtidigt anser jag att radions erbjudande måste bli bättre både i innehåll och utbud. Det måste hända någonting och det ganska snart, säger Christer Modig.

Samtidigt som konkurrensen mellan SBS Radio och MTG Radio hårdnar tappar radion lyssnare. Christer Modig menar att framtiden ligger i digitaliseringen samt i fler och mer särskiljda kanaler.

– Även om vi inte riktigt fått startskottet för digitalradio kommer en prat- och nyhetskanal vara ett starkt koncept på en digital plattform.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.