Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

MTG och SBS i gemensamt utspel

Publicerad: 8 september 2010, 05:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

MTG Radio och SBS Radio är inte nöjda med Alliansens besked om att koncessionsavgifterna ska sänkas.


Ämnen i artikeln:

SBS RadioStaffan RosellMTG Radio

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth meddelade igår att Alliansen vill sänka den kommersiella radions koncessionsavgifter med 12 miljoner kronor år 2012. Det skapar nu oro hos MTG Radio och SBS Radio.

I ett gemensamt utspel säger SBS Radios vd Staffan Rosell:

– Självklart välkomnar vi att Alliansen nu faktiskt vill sänka koncessionsavgifterna. Men det faktum att man inte ger något klart besked om den fortsatta avvecklingen av koncessionsavgifterna, som vi anser är en självklar följd av den nya lagstiftningen, gör att osäkerheten om våra framtida förutsättningar kvarstår. Därför känner jag tyvärr mer oro än glädje över dagens besked.

Den kommersiella radions koncessionsavgifter uppgår till 130 miljoner kronor årligen. Branschen hade hoppats på att avgifterna skulle slopas helt.

– Avsaknaden av långsiktighet i kulturministerns besked gör mig besviken. En allmänt hållen ambition om att fortsätta sänka koncessionsavgifterna om ekonomin tillåter är välkommen men skingrar inte osäkerheten. Den faktiskt föreslagna justeringen av koncessionsavgifterna kommer inte att skapa de ”lika och konkurrensmässiga villkor mellan olika medieslag” som kulturministern eftersträvar. Avgiftssänkningen är dessvärre en droppe i havet som inte på långa vägar räcker till för att vi ska mäkta med att ta de långsiktiga, kostsamma och riskabla investeringsbeslut som krävs för att vi ska kunna försvara och utveckla radions position i framtidens medielandskap, säger Anna Berggren, vd på MTG Radio, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev