Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Mix Megapol snor tillbaka Morrongänget

Publicerad: 23 september 2010, 10:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

För två år sedan lämnade de SBS Radio och Mix Megapol för MTG. Nu har SBS snott tillbaka dem.


Från och med nästa år sänds Morrongänget med Ingemar Allén, Peter Sandholt, Linda Fyrebo, Marie Aune och Mats Lillienberg återigen i SBS-kanalen Mix Megapol 107.3 i Göteborg.

De senaste två åren har gänget huserat hos konkurrenten MTG Radio i Göteborg där de har gjort programmet Rivstart. Nu har SBS snott tillbaka dem.

- Det var ett tungt avhopp då, och det är fantastiskt kul att de kommer tillbaka till Mix Megapol. De är välkomna hem, säger Åsa Paborn, stationschef för Mix Megapol.

Ingen bitterhet för att de valde att gå till konkurrenten?

– Man har varken råd eller tid att vara bitter i den här branschen. Det var tråkigt att de lämnade SBS, men samtidigt kan det vara bra att röra på sig och pröva vingarna ibland.

Morrongänget sändes i tolv år i Mix Megapol fram till 2008. När de nya sändningarna startar är inte klart än, men det blir någon gång under nästa år.

– Det ska bli spännande att se vad som händer med lyssnarsiffrorna nu när de går tillbaka. Vi har sett det förr och med bytet förra gången i färskt minne vet vi vilken betydelse programledarna har på en stations lyssnarsiffror, och dessa personer är i alla fall världsberömda i Göteborg, säger Petter Levrén, radiochef på Starcom.

Rivstart sändes tidigare även som tv-program i TV6. Så sent som i augusti meddelade MTG att programmet flyttas från TV6 till nya TV10.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev