Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Mix Megapol ska sända julmusik – dygnet runt

Publicerad: 5 december 2013, 12:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:54

Från och med andra advent kommer julens toner att ljuda från Mix Megapols högtalare.


Från och med natten till den 9 december får Mix Megapols lyssnare säga hejdå till Avicii, Rihanna och alla de andra välkända artisterna för ett tag.

Från och med då och fram till juldagen kommer Mix Megapol nämligen enbart att sända julmusik.

– Efter att ha fått väldigt bra siffror på Vinyl 107 i Stockholm när vi kört julmusik dygnet runt, så vill vi nu bjuda hela Sverige på julens melodier. Det finns för- och nackdelar med allt, men som vi kan se så har vi märkt att julmusiken verkligen uppskattas under denna tid på året, säger Håkan Morland, programdirektör på SBS Discovery Radio till Dagens Media.

Som ett komplement till jultemat så har Gry Forsell och Anders Timell spelat in egna jullåtar som lyssnare kommer att få rösta på.

Mix Megapol kommer också att sända live från Kungsträdgården under Lucia, berättar Håkan Morland.

- Vi vill göra en mysig grej för våra lyssnare och vi hoppas på en fantastisk lyssnarsiffra så vi kan köra julsånger från första advent nästa år istället.

Tror du inte att svenska folket kommer bli less på julmusiken efter ett tag?

Man tar alltid en risk när man prövar nya saker. En och annan lyssnare kommer vi nog att förlora under resans gång, men vi kör! Vi hade en undersökning i början av månaden för våra lyssnare där många jullåtar fick förvånansvärt höga scores. Folk gillar julmusik nu, sen efter december så hatar man den igen. Men nu är vi inne i ett jul-mode i Sverige, så jag tror många kommer tycka att det här är väldigt bra.

Förutom all julmusik tävlas det också ut julklappar till lyssnarna ända fram till julafton. Mix Megapol skänker också 5 000 kronor i vinnarnas namn till Barncancerfondens Give Hope.

Mix Megapol är en kanal i SBS Radios nätverk.

Här är de fem mest populära jullåtarna, framröstade av Mix Megapols lyssnare.

1. Triad - Tänd ett ljus

2. Wham - Last Christmas

3. Peter Jöback - Jul, jul, strålande jul

4. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

5. Adolphson & Falk - Mer jul

Malin Ljungberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.