Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Mix Megapol riskerar miljonböter

Publicerad: 3 Maj 2010, 11:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

2 650 000 kronor kan Mix Megapol få betala efter att ha blivit fälld för otillbörligt gynnande av ett resebolag och ett reseförsäkringsbolag.


Det var Granskningsnämnden, GRN, som på eget initiativ granskade elva Mix Megapol-stationers morgonsändningar mellan den 2 och 4 november 2009.

GRN reagerade på att en stor del av sändningarna handlade om Mix Megapols ”grabbplan” som skulle ta 40-60 personer till New York för att titta på en hockeymatch. Programledarna pratade med en internetresebyrå som skulle bjuda på hotell och resa, och ett reseförsäkringsbolag som bjöd samtliga deltagarna på reseförsäkringar.

”Det skedde en sådan fokusering på resebyrån och reseförsäkringsbolaget att det uppkom ett gynnande som stred mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande”, skriver GRN.

GRN fällde även tio av de granskade stationerna för otillbörligt gynnande av ett squashracket-märke, samt flera för att ha sänt sponsringsmeddelanden som innehöll reklamtillägg.

GRN kommer att ansöka hos förvaltningsrätten om att tillståndshavarna för stationerna ska betala avgiften på sammanlagt 2 650 000 kronor.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.