Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Radio/podd

Mix Megapol får reklamböter

Får straffavgift för att ha överträtt bestämmelser i radio- och tv-lagen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 27 Januari 2016, 08:59
Uppdaterad: 27 Januari 2016, 09:00

Ämnen i artikeln:

Mix Megapol

Förvaltningsrätten dömer ut en straffavgift på 80.00 kronor för Mix Megapol, efter att två gånger under samma dag sänt för mycket reklam per timme.

Det var i mars förra året som Granskningsnämnden för radio- och tv tog beslutet att radiostationen överträtt bestämmelserna i radio- och tv-lagen om sponsringsmeddelanden och annonsmängd, som bland annat säger att annonser i ljudradio-sändning får sändas högst tolv minuter per timme mellan hela klockslag.

Två sponsringsmeddelanden hade enligt domen även otillåtna säljfrämjande inslag.

Mix Megapol framhåller däremot att ingen överträdelse skett med avsikt, och att bolaget så snart de fått reda på eventuella brister rättat till detta. Dessutom att bolaget inte har haft någon som helst vinning av de omständigheter som Granskningsnämnden lyfter fram.

Förvaltningsrätten menar å sin sida att det faktum att Mix Megapol oavsiktligt brutit mot bestämmelserna inte fråntar bolaget ansvar för överträdelsen och inte hindrar att bolaget drabbas av en avgift.

Ämnen i artikeln:

Mix Megapol

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.