Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Mix Megapol får reklamböter

Publicerad: 27 Januari 2016, 08:59
Uppdaterad: 27 Januari 2016, 09:00

Får straffavgift för att ha överträtt bestämmelser i radio- och tv-lagen.


Ämnen i artikeln:

Mix Megapol

Förvaltningsrätten dömer ut en straffavgift på 80.00 kronor för Mix Megapol, efter att två gånger under samma dag sänt för mycket reklam per timme.

Det var i mars förra året som Granskningsnämnden för radio- och tv tog beslutet att radiostationen överträtt bestämmelserna i radio- och tv-lagen om sponsringsmeddelanden och annonsmängd, som bland annat säger att annonser i ljudradio-sändning får sändas högst tolv minuter per timme mellan hela klockslag.

Två sponsringsmeddelanden hade enligt domen även otillåtna säljfrämjande inslag.

Mix Megapol framhåller däremot att ingen överträdelse skett med avsikt, och att bolaget så snart de fått reda på eventuella brister rättat till detta. Dessutom att bolaget inte har haft någon som helst vinning av de omständigheter som Granskningsnämnden lyfter fram.

Förvaltningsrätten menar å sin sida att det faktum att Mix Megapol oavsiktligt brutit mot bestämmelserna inte fråntar bolaget ansvar för överträdelsen och inte hindrar att bolaget drabbas av en avgift.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mix Megapol

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.