Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Ljudböcker nästa för Acast

Publicerad: 24 oktober 2017, 07:01
Uppdaterad: 24 oktober 2017, 07:37

Mondial bakom första släppet – så ser poddplattformens nya mix av ljudbok och podcast ut.


Ämnen i artikeln:

Acast

De två böckerna "Män visar kuken för mig", av Caroline Hainers, och Stefan Lisinskis bok om Kaj Linna, "Att ta ett liv", släpps i dag som ljudbok på Acast.

Den förstnämnda kommer inte bara presenteras i form av en klassisk ljudbok, varje enstaka kapitel följs av en bokcirkel i podcastformat där profiler diskuterar föregående kapitel. Deltar gör bland andra Jenny Strömstedt, Alexander Bard och Nina Åkestam.

Liksom Acasts poddar är även ljudböckerna annonsfinansierade.

– Det här är mig veterligen första gången någon experimenterar med annonsfinansierade ljudböcker i Sverige. Vi ser det som ett komplement till de andra strömmade ljudboktjänsterna och hoppas nå många nya lyssnare via Acast. Det är alltid kul att vara först, säger Simon Brouwers, förläggare på Mondial, i ett pressmeddelande.

DN-medarbetaren Stefan Lisinskis bok om nyligen frisläppta Kaj Linna blir nu ytterligare en del av historien om Kalamarksmordet för Acast-lyssnarna. I första säsongen av podcasten Spår berättade journalisterna Martin Johnson och Anton Berg om mordet på en av Lindberg-bröderna i Kalamark.

– Podden Spår, en Acast Original, var en bidragande orsak till att Kaj Linna till slut släpptes fri. Vi har länge tittat på hur vi kan ta audio on demand till en ny nivå. Att erbjuda ljudböcker till lyssnarna är ett stort steg mot detta, kommenterar Viann Jalal, innehållschef på Acast.

Senare i höst meddelar Mondial förlag kommande titlar på Acast.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.