Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Lanserar podcast om näthat

Publicerad: 26 mars 2014, 11:42
Uppdaterad: 8 december 2015, 21:14

I podden "No Hate", som lanseras i dag, diskuterar kändisar näthat.


Ämnen i artikeln:

Podcast

Första avsnittet, som handlar om sexism, gästas av Malin Gramer, programledare, och komikern och programledaren Moa Svan.

Innehållet i podcasten kommer att kretsa kring kränkningar och hat på nätet. Tillsammans med gästerna diskuterar programledarna Malin och Kristoffer Triumf ämnen som sexism, objektifiering, fotboll, rasism, tv-spel och så vidare.

Malin Triumf, känd från historiepodcasten "Den blå hästen", leder samtalet med de vuxna, och ämnena diskuteras sedan av en ungdomspanel ledd av Kristoffer Triumf, som till vardags jobbar med intervjupodcasten "Värvet".

– Jag är så stolt över att så många kloka människor i olika åldrar har velat vara med och prata om hur man kan göra internet till ett skönare ställe att vara på. Det känns så otroligt mäktigt och viktigt att kunna samla dem i den här poddserien, säger Malin Triumf i ett pressmeddelande.

Projektledare för "No Hate" är Johnny Lindqvist, som bland annat varit byråchef på ungdomsbyrån Dist.

– Jag tror att många kommer ta till sig och tycka om våra poddar då de har fokus på att vara lärande, men också peppande. Vi vill att man ska känna sig stärkt och vilja förändra när man lyssnat på dem, säger han.

"No Hate Speech Movement" är ett initiativ från Europarådet och genomförs i olika länder. I Sverige är det Statens medieråd som har i uppdrag att driva initiativet. Rörelsen syftar till att höja kunskapen om olika former av intolerans.

LÄS OCKSÅ:

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Podcast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.