Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Läkare utan gränser lanserar podd om hjälparbetares vardag

Publicerad: 24 juli 2018, 12:34
Uppdaterad: 24 juli 2018, 12:38

Bild: Läkare utan gränser

Den nya podcasten "Uppdrag: rädda liv" från Läkare utan gränser ska skildra svenska hjälparbetares vardag.


Hur förhandlar man med gerillaledare? Hur hanterar man sina känslor då ett barn dör framför ens ögon? Hur känns det att arbeta i en sönderbombad stad? När vill man bara skratta?

Det är frågor som kommer behandlas i Läkare Utan Gränsers nya podd "Uppdrag: Rädda liv", som ska ge en inblick i svenska hjälparbetares vardag.

I fem poddavsnitt berättar svenska fältarbetare om sina egna erfarenheter av Läkare Utan Gränsers medicinska och humanitära insatser världen över.

– Vi vill ta med lyssnarna bakom kulisserna och ge en personlig inblick i hur det känns att åka ut som fältbetare. När vi träffar dem efter deras uppdrag får vi höra de mest otroliga berättelser som vi ville göra en podd av. Om man dessutom har svårt att placera till exempel Centralafrikanska republiken på kartan så kan jag garantera att poddserien väcker intresset för länder som knappt syns i nyhetsflödet, säger Frida Lagerholm, kommunikationsansvarig på Läkare Utan Gränser i Sverige, i ett pressmeddelande.

Alla fem avsnitt i poddserien släpps samtidigt och går att ladda ner där poddar finns.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.