Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Kristian Luuk lanserar podcast – om tv

Publicerad: 16 December 2015, 06:00
Uppdaterad: 16 December 2015, 08:17

För Dagens Media berättar tv-personligheten om hur han ska göra ett ”Värvet om tv”.


Ämnen i artikeln:

Acast

I dag lanserar Kristian Luuk sin nya podcast "TV med Luuk", som distribueras via Acast. Där ska han prata om "allt som rör tv" och prata med alla som kan något om tv.

"Alltifrån programledare och bildproducenter till tablåläggare eller tv-recensenter", utlovas.

 – Det känns väldigt roligt. Jag har alltid varit fascinerad av tv, har själv tittat mycket på tv och som ung så drömde jag mycket om att få jobba med tv. Och nu, när jag har jobbat 20 år i tv-branschen, märker att jag bara blir mer och mer nyfiken på hur allt hänger ihop och hur utvecklingen ser ut, säger Kristian Luuk till Dagens Media.

Hur kommer formatet att bli?

– Superenkelt, det är bara jag som tar med mig min mikrofon och sätter mig och pratar om tv med människor som intresserar mig. Man skulle väl kunna kalla det ett "värvet om tv".

Kristian Luuk menar att det i dag saknas en podcast som går på djupet och diskuterar allt kring tv.

– Man kan förvänta sig att få höra personliga samtal mellan mig och mina gäster. Jag tror att de flesta människor på något sätt är intresserade av tv och är nyfikna på hur allting funkar och funderar över frågor såsom: "vem är det egentligen som bestämmer att vi ska se på just Downtown Abbey på SVT?" eller "vem är det egetligen som sätter hela Kanal 5:s tablå?" eller för den delen "Vilka programledartrix har David Hellenius"?

Vad har du för förhoppningar med din podcast?

Jag vill att människor som gillar tv ska lyssna. För om de, som jag, tycker att tv är fascinerande så kommer de verkligen att gilla det. Just nu är det spännande att se hur utvecklingen ser ut. I dag kan vem som helst distribuera rörligt material och det är otroligt demokratiskt och fint men ändå osäkert. Ingen vet hur tv kommer att se ut i framtiden och det är det som gör hela tv-träsket så spännande.

I premiäravsnittet gästas Kristian Luuk av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

– Hon är verkligen en perfekt första gäst, då hon både har jobbat mycket med tv själv och nu sitter hon och bestämmer över hela Sveriges tv. Hon berättar bland annat om när hon jobbade på TV4 och kunde höja sin lön då hon var den programledaren med mest tittare.

Förutom kultur- och demokratiministern kommer Kristian Luuk även träffa bland annat David Hellenius, på TV4, Johan Croneman, på Dagens Nyheter och Bella Levy, på Expressen TV.

Vad har du för drömgäst?

– Om detta tar fart vore det kul att träffa lite utländska gäster, till exempel amerikanska tv-producenter. Men i dagsläget i Sverige är Petra Mede självklar, då man kan prata med henne om hur hon laddar upp inför Eurovision eller för del delen, bildproducenten som ska styra hela sändningen.

Förra gången Kristian Luuk gjorde podcast satt han med barndomsvännen Andres Lokko och sände ”Luuk & Lokko” på Sveriges Radio.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.