Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

"Kan renodla kanalutbudet"

Publicerad: 21 januari 2013, 07:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

När Sveriges Radio kommer med sitt remissvar för public-service-kommitténs betänkande står finansieringen i fokus.


I sitt remissvar till kulturdepartementet säger Sveriges Radio ja till att bygga ut digitalradion i Sverige. Samtidigt betonar Sveriges Radio vikten av en ordentlig finansiering för att kunna genomföra de punkter som Sveriges Radio presenterar i sitt svar.

"För Sveriges Radio är det en förutsättning att övergången till digital marksänd radio inte genomförs på bekostnad av dagens kvalitet", skriver de bland annat i svaret.

Bland de punkter som Sveriges Radio tar upp i sitt remissvar finns bland annat en utbyggnad av kulturbevakningen utanför Stockholm, fler specialiserade reportrar och ett expanderat nät av utrikeskorrespondenter med.

–  Med digitalradio kan vi renodla kanalutbudet och få bort vissa programkrockar. Det vet vi av erfarenhet att publiken uppskattar. Men då måste vi få tillräckligt med pengar till både teknik, parallellsändningar och program, säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio, i ett pressmeddelande.

Hela Sveriges Radios remissvar finns på sr.se.

Ett urval av de punkter som SR presenterar:

2014 inleds utbyggnaden av digitalradio i Sverige, förutsatt tillräcklig finansiering. En ökning av de 25 lokala kanalernas nyhetsbevakning på helgerna. Den grävande journalistiken får en viktigare roll i det samlade nyhetsutbudet. Nätet av 17 utrikeskorrespondenter expanderas. Antalet specialiserade reportrar ökar under hela tillståndsperioden. Kulturbevakningen utanför Stockholm byggs ut.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.