Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Jutterström: Skrota licensen och slå ihop SVT och SR

Publicerad: 11 Februari 2008, 07:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:32

Christina Jutterström, före detta vd på SVT skriver i dag på DN Debatt att SVT och SR borde slås samman av kostnadsskäl. Dessutom vill hon att tv-licensen skrotas och att alla vuxna svenskar istället ska betala för public service via skattsedeln.


I debattartikeln skriver Christina Jutterström att det behövs krafttag för att räta upp den svenska public service-skutan som förlorar både publik och pengar. En sammanslagning av SR och SVT skulle enligt Christina Jutterström spara pengar och samtidigt leda till bättre program. Hon tycker också att dagens nyhetsredaktioner inom public service borde koncentrera resurserna genom att slås samman till en med en gemensam webb, istället för dagens tre.

Även förslaget att public service ska betalas av alla vuxna människor via skattsedeln är ett sätt att dra in mer pengar till public service. Christina Jutterström skriver:

"Alla ska vara med och betala för en mer resursstark public service".

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.