Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

JK friar Katrin Zytomierska

Publicerad: 4 Maj 2010, 12:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

Pr-konsulten Katrin Zytomierskas abortuttalande om syrianer inget brott, enligt JK.


I oktober förra året diskuterade programmet ”Vakna! med The Voice” graviditetstester som syftar till att bestämma barnets kön. Något som inte görs i Sverige på grund av oro för att fler skulle göra abort om barnet visade sig vara av kvinnligt kön.

– Det är som syrianer i Södertälje – ”å, det är en flicka, vi gör abort”, sa stående gästen Katrin Zytomierska i programmet, enligt Länstidningen Södertälje.

Uttalandet polisanmäldes av en privatperson. Men Justitiekanslern, JK, som ansvarar för tryckfrihetsmål, tänker inte agera, skriver tidningen.

”Även för sådana uttalanden som av en bred allmänhet uppfattas som stötande eller direkt missvisande måste det finnas ett vidsträckt utrymme”, skriver JK i sitt beslut, enligt Länstidningen Södertälje.

Det är inte första gången som Katrin Zytomierska hamnar i blåsväder efter ett framträdande i radioprogrammet. För någon månad sedan sade hon i direktsändning att hon hade bevis på att en känd artist misshandlat sin dåvarande flickvän.

"Vakna! med The Voice" tvingades be om ursäkt - och Katrin Zytomierska tog därefter en time out.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.