Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

"Jag spyr på de som maler på i all oändlighet"

Publicerad: 12 December 2015, 10:00
Uppdaterad: 16 December 2015, 08:18

Bobbo Krull är tillbaka i etern, för Dagens Media berättar han om namnet Bobbo, om vodka och om sin nya podcast.


Ämnen i artikeln:

Acast

Bobbo Krull – mannen som egentligen heter Ludwig och blev riktigt känd under 1990-talet för sin medverkan i P3 programmet Pippi Rull – är tillbaka i etern.

Sen senast har han hoppat runt på lite olika tv-projekt, bland annat med Filip och Fredrik och Magnus Betnér, och nu senast i Kanal 5:s program "Sveriges värsta kändisbilförare".

– Det är mycket som händer nu och det är väldigt roligt. Hela den där grejen med Pippi Rull var så längesedan men det var en rolig tid. Och efter det har jag studsat runt på en del tv-projekt och allmänt bara haft det gött.

I sin nya podcast, som distribueras via Acast, ska han åka runt i Sverige och träffa kriminella.

– Det känns väldigt spännande. Jag tror att alla vet att jag spyr på de som maler på i all oändlighet, därför kommer mina avsnitt vara lättillgängliga och det kommer vara lätt att hålla koncentrationen uppe.

Varför just kriminella?

– Det är en värld helt utan insyn och det finns något väldigt intressant och kittlande i det. Det är intressant att få se hur människor har hamnar där de gjort. Det jag vill göra är att möta dessa människor och se vad som har gjort att de hamnat där, hur de ser på livet och sin situation men även hur de ser på samhället i stort.

Enligt honom har han alltid dragits åt radio för att det är ett ”lättare medie” att ta till sig.

– Jag har aldrig haft något självändamål att synas framför en kamera och jag tycker att det finns en frihet i radio som är väldigt skön. Och just podd är ett väldigt tacksamt format som man kan lyssna på när som helst och hur man vill, men det är fortfarande lite av en ny värld för mig och jag har fortfarande lite svårt att förstå mig på den.

Han berättar även att han kommer att träffa och lära känna alltifrån politiska extremister, kåkfarare till gängmedlemmar under sin podcast-serie, där avsnitten kommer att vara mellan 35-40 minuter.

Bobbo Krull är även aktuell som en av deltagarna i ”Sveriges värsta kändisbilförare” där han tävlar tillsammans med kompisen Patrik Sjöberg.

– Haha, det är ganska roligt ändå, men det var mycket väntan för lite bilkörning. Det kändes som att man mest satt och intalade sig att det skulle gå bra och ja, det gick väl sådär. Men det är alltid kul att hänga med Patrik, vi känner varandra väldigt väl och har väldigt roligt ihop.

Vad gör du en vanlig helg?

– Jag gillar ju att supa, och då brukar det bli vodka, det är det enda man inte blir bakfull på. Men jag går inte på krogar eller barer längre utan nu när jag blivit äldre har jag börjat tycka att hotellbarer är softa. Eller så är jag ute i skogen och promenerar med min fru och vår hund.

Och till sist: varför valde du namnet Bobbo?

– Det var det första ordet jag sa och det är det jag alltid har hetat. Det var ganska kul att folk blev så paffa när jag började på radio och alla trodde att jag skämtade men nu så är det så pass vedertaget. Även ifall det fortfarande är roligt att folk inte tror att det är på riktigt.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.