Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Insamlingsrekord för Musikhjälpen

Publicerad: 18 december 2017, 07:32
Uppdaterad: 18 december 2017, 12:17

Det var igår söndag 17 december som de tre programledarna Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi efter en vecka fick kliva ut ur glasburen på Rådhustorget i Umeå. Foto: Pressbild/Stina Stjernkvist

Årets upplaga av Musikhjälpen drog in över 74 miljoner kronor till temat "Barn är inte till salu".


Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

Det var igår söndag 17 december som de tre programledarna Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi efter en vecka fick kliva ut ur Musikhjälpens glasbur på Rådhustorget i Umeå.

Årets tema "Barn är inte till salu" belyste problemet med barnsexhandel, och drog in över 25 miljoner kronor mer än förra året – hela 74 410 363 kronor. Även engagemanget var större än tidigare, med rekordsiffran 586 000 engagemang.

– Vi är så glada över publikens stora engagemang under Musikhjälpen som visar att Sverige slutit upp i kampen mot barnsexhandel. Det är ett oerhört tungt ämne som berört många under veckan och det känns viktigt att vi lyckats sätta ljus på en tyst katastrof. Att vi slagit rekord i både pengar och engagemang är helt otroligt och vi vill tacka alla hjältar därute, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen, till den egna sajten.

I år hölls det närmare 2 850 auktioner till förmån för Musikhjälpen, och publiken har bidragit till insamlingen genom att önska låtar, starta och bjuda på auktioner, starta och bidra med pengar i digitala bössor, lägga pengar i fysiska bössor, skänka pengar från företag och genomföra egna insamlingar.

På Musikhjälpens sajt presenteras fem exempel på auktioner och vad slutbudet blev:

• Ta över Stockholms roligaste tivoli - Gröna Lund för er själva! – 351 101 kr(Budades hem av Markoolio och Tobbe Trollkarl)• Företagsgig med The Hives – 313 100 kr • Miriam Bryant bjuder på konsert i ditt vardagsrum – 130 100 kr • Sarah Dawn Finer sjunger på ditt bröllop – 100 100 kr• Lars Lerins tavla Tältsemester – 81 100 kr

De insamlade pengarna tas om hand av Radiohjälpen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev