Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Hotad efter intervju med Ulf Nilson

Publicerad: 23 november 2011, 13:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

I helgen intervjuades Ulf Nilson av SR Medierna med anledning av den krönika som nyligen blivit anmäld för hets mot folkgrupp. Efter intervjun fick reportern Martin Wicklin motta flera hot.


Dagensmedia.se har tidigare rapporterat om att Expressen har anmälts för hets mot folkgrupp efter den krönika där Ulf Nilson uttalar sig om shiiter.

Nu skriver Medievärlden att SR Mediernas reporter Martin Wicklin fått motta flera hot, både via mejl och telefon, efter att han intervjuat Ulf Nilson om krönikan.

– Jag tror inte bara det handlar om det senaste inslaget. För ett år sedan intervjuade jag Ulf Nilson om hans kolumn om att pursvenskarna höll på att avskaffa sig själva. Det slutade med att han avbröt intervjun och slängde ut mig. Så började det ringa och jag fick en hel del hat. Min adress lades ut på nätforum och att öppna inkorgen var som att stirra in i Saurons öga: hat hat hat, säger Martin Wicklin till Medievärlden.

Martin Wicklin har även uppmärksammat hoten på Twitter.

"Folk önskar på riktigt min död för att jag ställde kritiska frågor till Ulf Nilson. På riktigt. Jag är en landsförrädare.", skriver han.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.