Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Hon har tröttnat på hoten – nu slutar Pascalidou på Ring P1

Publicerad: 26 Februari 2015, 11:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Alexandra Pascalidou slutar som programledare i Ring P1. Hon skriver på sin blogg att hon inte längre orkar med allt hat och alla hot och trakasserier.


”Jag orkar inte längre” skriver Alexandra Pascalidou på sin blogg. Hon berättar att det höjda tonläget hos några av gårdagens inringare till Ring P1 tillsammans med flera hatiska mejl ”fick bägaren att rinna över”. Nu slutar hon som programledare i Ring P1.

Alexandra Pascalidou publicerade ett av de värsta hat-mejlen på sin blogg:

”Dra åt helvete Pascalidou. Det passade inte dig att en svensk taxichaufför avslöjade att det är blattar som kör svarttaxi i vårt land.Åk du hem till Grekland med dig och stanna där.Sverige är inte ditt land och kommer aldrig att bli.Du hatar svenskar och svenska folket hatar dig.Tänk vad skönt det skulle vara om någon sköt dig och Mona Sahlin.”

Alexandra Pascalidou skriver själv om hatet:

”Ibland har jag flytt. För att kunna andas. För att inte förlora fotfästet och förhoppningen om att det faktiskt lönar sig att kämpa vidare. Jag har intalat mig att detta inte är något personligt riktat mot mig utan en allmän aggression, en missriktad projicering.”

”Jag har försökt uppmuntra och stödja andra som ständigt står i skottgluggen för liknande attacker. Att hjälpa andra som har det svårt är ett sätt att slippa se sig själv som svag och utsatt och att inte falla offer för navelskådning och självömkan. Så jag har gjort mitt bästa. Men jag orkar inte längre”

Händelsen har fått stor uppmärksamhet på sociala medier och många visar sitt stöd. Carl Bildt, före detta utrikesminister, tweetar:

”Skulle självfallet ha hunnit med att ringa @SRRingP1 och tacka @pascalidou för alla hennes fantastiska insatser. Gör det här i stället.”

Özz Nujen, komiker och samhälldebatör, tweetar:

”Att @pascalidou varit hotad i mer än 20 år visar på hennes styrka, mod o enorma kapacitet. Att hon hotats så länge säger mer om oss. #svpol

Martin Jönsson, digitaldirektör på SR tweetar:

”I dag måste vi alla stå upp för @pascalidou - och mot det vidriga, anonyma rasisthatet”

UPPDATERING.

Enligt Sveriges Radio är det inte klart att Alexandra Pascalidou lämnar Ring P1 för gott.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.