Hitta.se blir Alex & Sigges nya podd-sponsor

2016-02-11 12:06  

Hitta.se går in som sponsor till Alex och Sigges podcast. Målet är att lyfta bolagets nya tjänster – utan att bli tjatiga.

Alex och Sigges podcast, en av Sveriges största, hade under många år försäkringsbolaget If som huvudsponsor.

Dagens Media uppmärksammade i november kritiken mot podden, efter att Alex Schulman och Sigge Eklund valt att ta in den drunknade flyktingpojken Alan Kurdi i ett skämt om hur långt man ta Halloweenutklädnader.

– Vi sponsrar Alex och Sigges podd, men inte själva innehållet. Vi har ingenting med det att göra, sade Jessica Källman, pressansvarig på If, då till Dagens Media.

I januari rapporterade Resumé att If valt att avsluta sitt samarbete med Alex och Sigges podcast.

Det handlade enligt marknadschefen Caroline Glansén inte om att If hade några synpunkter på innehållet.

– Tvärtom, innehållet är just det som gjort podden framgångsrikt. Vad det här handlar om är att vi måste ligga i framkant och testa nya saker, sade hon till Resumé.

Nu står det klart att Hitta.se blir ny sponsor till podcasten, via ett samarbete som sträcker sig över våren. Det första avsnittet med Hitta.se som sponsor kommer ut på fredag. Målet är att sätta Hitta.ses nya tjänster på kartan.

– Det intressanta med podcasts är ju att man på ett ingående sätt kan förklara hur man använder sig av hitta.se i sin vardag. Vi kan förklara idén med livsstilskartan, gratis årsredovisningar, tomtgränser och bostadsvärderingar på ett pedagogiskt och kittlande sätt – utan att det blir tjatigt, säger Daniel Fixelius, försäljnings- och marknadsdirektör.

Hitta.se ägs delvis av mediebolaget Schibsted, som ger ut Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt