Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Hitta.se blir Alex & Sigges nya podd-sponsor

Publicerad: 11 Februari 2016, 11:06
Uppdaterad: 11 Februari 2016, 11:08

Hitta.se går in som sponsor till Alex och Sigges podcast. Målet är att lyfta bolagets nya tjänster – utan att bli tjatiga.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanSigge EklundHitta.se

Alex och Sigges podcast, en av Sveriges största, hade under många år försäkringsbolaget If som huvudsponsor.

Dagens Media uppmärksammade i november kritiken mot podden, efter att Alex Schulman och Sigge Eklund valt att ta in den drunknade flyktingpojken Alan Kurdi i ett skämt om hur långt man ta Halloweenutklädnader.

– Vi sponsrar Alex och Sigges podd, men inte själva innehållet. Vi har ingenting med det att göra, sade Jessica Källman, pressansvarig på If, då till Dagens Media.

I januari rapporterade Resumé att If valt att avsluta sitt samarbete med Alex och Sigges podcast.

Det handlade enligt marknadschefen Caroline Glansén inte om att If hade några synpunkter på innehållet.

– Tvärtom, innehållet är just det som gjort podden framgångsrikt. Vad det här handlar om är att vi måste ligga i framkant och testa nya saker, sade hon till Resumé.

Nu står det klart att Hitta.se blir ny sponsor till podcasten, via ett samarbete som sträcker sig över våren. Det första avsnittet med Hitta.se som sponsor kommer ut på fredag. Målet är att sätta Hitta.ses nya tjänster på kartan.

– Det intressanta med podcasts är ju att man på ett ingående sätt kan förklara hur man använder sig av hitta.se i sin vardag. Vi kan förklara idén med livsstilskartan, gratis årsredovisningar, tomtgränser och bostadsvärderingar på ett pedagogiskt och kittlande sätt – utan att det blir tjatigt, säger Daniel Fixelius, försäljnings- och marknadsdirektör.

Hitta.se ägs delvis av mediebolaget Schibsted, som ger ut Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.