Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Här är SR-profilerna som stoppas under valet

Publicerad: 18 april 2018, 09:17
Uppdaterad: 18 april 2018, 09:18

Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson med flera kommer inte att höras i SR under fyra måndader.

Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson kommer att sättas i karantän inför valet. Det skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

SR

Att Sverige i år går till val kommer få konsekvenser för några av de populära profiler som brukar leda "Ring P1" i Sveriges Radio.

Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson med flera kommer nämligen inte att höras i SR under fyra måndader – från den 9 juni till den 7 oktober. Det skriver Expressen.

Gemensamt för programledarna som sätts i karantän är att de arbetar som frilansar. Under den här perioden kommer "Ring P1" enbart att ledas av tillsvidareanställda programledare som exempelvis Sofie Ericsson och Henrik Torehammar.

Täppas Fogelberg säger till Expressen att han blev upprörd när han fick beskedet av SR-ledningen, och menar att han inte har fått någon förklaring.

– Inte någon annan än att de anställda anses ha bättre koll på sändningsreglerna mellan Sveriges Radio och staten vilket jag tycker är rena nyset eftersom vi alla har lång erfarenhet och vet var skåpet ska stå. Vi är inga dunungar, tvärtom.

Enligt Susanne Ehlin, producent för Ring P1, har beslutet fattats gemensamt av henne, P1-ledningen samt ansvariga utgivare för ”Ring P1”.

"Framför allt under ett valår är det viktigt att de som programleder Ring P1 är uppdaterade om programregler och aktuella redaktionella frågor som rör valet och att man har tid att diskutera dessa frågor med redaktionen", skriver Susanne Ehlin bland annat till Expressen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev