Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Här är de populäraste sommarpraten hittills

Publicerad: 28 juli 2016, 08:57
Uppdaterad: 28 juli 2016, 09:03

Halva säsongen av Sommar i P1 har gått – här är sommarpraten som blivit mest lyssnade på och som väckt starkast reaktioner.


Ämnen i artikeln:

SR

I samband med att halva säsongen av populära Sommar i P1 har gått, har Sveriges Radio tagit fram en lista på de mest lyssnade programmen samt de program som engagerat mest i sociala medier.

Fortfarande är det vanligaste sättet att lyssna på Sommar i P1 direkt i radion, och där har författaren Maj Sjöwall hittills flest lyssnare.

I efterhandslyssning och på sociala medier är det läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen som engagerat flest.

– Lyssnarsiffrorna halvvägs är återigen en stor källa till glädje för oss. Glädjande är också att konstatera att det är olika Sommarvärdar i topp på de olika listorna. Vi behåller våra lyssnare och får många nya som lyssnar via poddradion. Vilket gör att programmen sprids ännu mer och lever ännu längre. Även i år är miljöfrågan i fokus vid efterhandslyssningar och reaktioner i sociala medier, säger programchefen Bibi Rödöö, i ett pressmeddelande.

Vid tolkning av uppgifterna om efterhandslyssning är det viktigt att komma ihåg att de är beroende av när programmen sänts och hur länge de därmed har kunnat höras i efterhand, skriver SR i pressmeddelande. Det innebär att mycket kan hända med topplistan fram till 21 augusti, när artisten Silvana Imam sänt sommarens sista Sommarprogram.  

Här är hela Sommar i P1:s topp-5-lista:

1. Maj Sjöwall, författare2. Anders Kompass, tidigare chef för FN:s kontor för mänskliga rättigheter3. Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovmarskalk och kommunikationsrådgivare4. Sara Mohammad, opinionsbildare mot hederskultur5. Carola Häggkvist, artist

(Direktsändning kl. 13.00 i P1, kvällsreprisen samt direktsändning på webben)

Efterhandslyssning:1. Gunhild Stordalen, läkare och miljöaktivist2. Malou von Sivers, journalist och programledare3. Annika Lantz, journalist och programledare4. David Lagercrantz, författare och journalist 5. Johan Olsson, skidåkare

 

Flest reaktioner i sociala medier:1. Gunhild Stordalen, läkare och miljöaktivist2. Lars Ulrich, musiker, låtskrivare och trummis (poddspecial på engelska)3. Emil Jensen, musiker, artist och poet4. Sara Mohammad, opinionsbildare mot hederskultur5. Ahmad Khan Mahmoodzada, gymnasieelev och skådespelare

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev