Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Hammars attack på Lindström

Publicerad: 13 mars 2014, 13:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:44

"På Spåret"-domarens uttalanden om podcasts i SVT-programmet "Fråga Kultureliten" får podcast-kungen att se rött.


Ämnen i artikeln:

Filip Hammar

I "Fråga Kultureliten" i SVT får Fredrik Lindström frågan om varför människor gillar att lyssna på mediemän som pratar med varandra i podcasts.

"På Spåret"-domaren svarar kvickt:

"Enkelt svar, det gör vi absolut inte. Skyll dig själv som lyssnar", och möts av applåder innan han fortsätter:

"Jag skulle inte ägna en minut åt att lyssna på det där. Det är en sån där medelklass/innerstads-grej. Man vill äta sushi och samtidigt skälla på att det är så trendigt med sushi."

Uttalandet har retat upp Filip Hammar, i veckans avsnitt av "Filip och Fredriks podcast" går han till attack mot "På Spåret"-domaren.

"På något sätt så myggade Fredrik Lindström av sig själv som en relevant röst i offentligheten", säger Filip Hammar och fortsätter:

"Jag tror att jag för all framtid har tappat respekten för den här mannen."

I "Fråga Kultureliten" argumenterar Fredrik Lindström för att podcast-eran avspeglar det individualistiska tidevarvet, och att man, istället för att lyssna, borde träffa vanligt folk.

Filip Hammar:

"Han är ju för fan en trappistmunk, Fredrik Lindström. Jag har ju åkt tåg med honom. Han fryser till is och vågar inte säga ett ord till människor som kommer fram och snällt frågar om de kan få ta en bild eller nånting. Dem svarar han inte över huvud taget." säger han i podcasten.

Sedan vänder sig Filip Hammar direkt till Fredrik Lindström:

"Och jag lovar dig, Fredrik Lindström, att jag har träffat mer människor i mitt liv än vad du har gjort. Du interagerar ju inte ens med folk. Så det där är det absolut sinnessjukaste jag nånsin har hört."

Sedan kritiserar Hammar Fredrik Lindströms shower "Ljust och fräscht" och "Ägd", som görs i samarbete med Henrik Schyffert.

"Det är inte jag som står på en scen och klagar över att jag tappat begrepp vad det gäller pengar. Den riktiga världen reflekteras inte för fem öre i mycket av deras grejer. De flesta människor har en helt annan tillvaro. En tillvaro som jag väldigt många gånger har besökt, och det har inte Fredrik Lindström gjort. Och det är fan dags att ryta ifrån. Jag vet 100 gånger mer om världen än honom."

Via sin presstalesperson har Fredrik Lindström avböjt att för Dagens Media kommentera kritiken.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Filip Hammar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.