Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Gert Fylking jämförde serber med Breivik – stängs av

Publicerad: 25 April 2012, 05:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:24

Radioprofilen Gert Fylking har pratat klart på MTG:s Radio 1 för en stund framöver. Han stängs av efter ett uttalande där han jämförde serber med den norska massmördaren Anders Behring Breivik.


Ämnen i artikeln:

MTGMTG Radio

Det är DN som i dag skriver om att den frispråkige radioprataren Gert Fylking stängs av från etern under obestämd tid. Det var den 17 april som Gert Fylking la ut texten om att världen var full av Breivikar.

”Vi har fått tag på många andra också. Vi har fått tag på de här serberna som betedde sig som ena jävla svin och hade ihjäl hundratusentals människor på flykt. Dem har vi fått tag på. Men tror du att de döms av serberna? Nej, serberna hyllar dem som hjältar. Vilka är då psykopater? Är det den större delen av den serbiska befolkningen som är dum i huvudet eller är det bara de här människorna som nu är dömda för krigsförbrytelser som är dumma i huvudet?”  

Programmet väckte starka reaktioner och serbiens ambassadör i Stockholm var i ett brev till MTG Radios vd, Christer Modig, starkt kritiskt till hur serber framställdes i programmet. Nu har alltså beslutet att stänga av Gert Fylking tagits.

– Vi vill visa att vi agerar på Gert och därför stänger av honom. Det är ett olyckligt, ogenomtänkt formulerande som upprört starka känslor, säger Christer Modig till DN.

MTG har inte tagit ställning till om Gert Fylking kommer att återvända till MTG Radio.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

MTGMTG Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.