söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Fick inte åka Vasaloppet för SVT – värvas till Mix Megapol

Publicerad: 17 januari 2017, 09:32
Uppdaterad: 17 januari 2017, 09:45

Rickard Olssons revansch: Efter att SVT gett honom kalla handen får Olsson en ny chans att bevaka loppet i etern.

Ämnen i artikeln:

SVTMix Megapol

VE

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se


Han liknade SVT vid Sovjet efter att ha petats som åkande reporter i Vasaloppet. SVT ”ville testa något nytt” och presenterade Brita Zackari som mediehusets nya åkare.

Men efter att ha gått hårt åt SVT – kallat hanterandet för ”arrogant och ”oproffsigt” –  får den 49-årige programledaren en ny chans att rapportera från Vasaloppet.

Radiokanalen Mix Megapol sträcker ut en hand till Rickard Olsson

– Det ska bli skitkul att än en gång få tjata å retas med alla i spåret. För tydlighets skull ska jag lyckönska  @britazackari på hennes resa åxå. Det var inte det att jag inte fick åka för  @svtsport som gjorde mig mest arg å ledsen. Det var själva hanteringen av ärendet som var ouppfostrad, arrogant, oproffsigt å uselt hanterad, skriver Rickard Olsson på Instagram.

Schismen med SVT, och det nyfunna samarbetet med Mix Megapol, leder dock inte till att han lämnar kanalen för gott.

– Jag är frilans och jag har fått lov att göra kommersiell radio sedan några år tillbaka. Det ska inte vara några problem, säger Rickard Olsson till Aftonbladet.

Enligt Rickard Olsson, som åkt Vasaloppet för SVT de senaste åtta åren, fick han beskedet att han inte var aktuell först efter att ha kontaktat SVT. Det dementerar Erika Christensson, projektledare för SVT:s Vinterstudion.

– Jag var i kontakt med Rickard i höstas och berättade att vi ville göra om programmet och just den rollen, och att det innebär att han inte blir den åkande reportern i år, säger hon till Kulturnyheterna.

SVT: Så varför byts han ut?

– Vi utvecklar hela tiden programmet och ville ha en annan funktion för reportern i år. Vi vill prövat något nytt, och det är beslutet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev