Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Falsk Kawa Zolfagary kallade feminister för "pissluder" – i radio

Publicerad: 7 november 2013, 13:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:57

I direktsändning presenterade han sig som Vita Kränkta Män-grundaren Kawa Zolfagary – och gick till angrepp mot feminister.


Ämnen i artikeln:

Radio1

Det var i slutet av Radio1-programmet "Gerts värld" som en anonym person ringde upp programledarna Gert Fylking och Kim Kärnfalk och utgav sig för att vara Kawa Zolfagary, grundare av Vita Kränkta Män-bloggen och pressekreterare på Kommunal.

Under samtalet, som alltså direktsändes, försvarade "Kawa Zolfagary" den nyöppnade strippklubben i Kiruna – och gick till attack mot feminister.

" De som protesterar mot det här är de som kallas feminister. Jag tycker att de är riktiga pissluder och fittor. De värsta dräggen som finns. De vill bara diskriminera män, det är skräp", sade mannen bland annat i sändningen.

Programledaren Kim Kärnfalk säger till Dagens Media att hon blev chockad.

– Jag blev så fruktansvärt ställd. Det här var en riktigt feministhatande människa. Men han var duktig, jag och Gert trodde ju att vi kände honom så jag höll tillbaka och det ångrar jag.

Kim Kärnfalk berättar att hon till slut bara började skratta åt det. Att det inte var den riktiga Kawa Zolfagary som hon pratade med fick hon och Gert Fylking klart för sig först när hon ställde frågan till honom på Twitter.

– Det är åsiktsradio men man får faktiskt inte säga precis vad som helst. Och man får framför allt inte utge sig för att vara en annan människa. Det är så fruktansvärt ledsamt. Jag kan förstå att kämpar med sina fina värderingar och att människor stör sig på det.

Kawa Zolfagary själv säger till Dagens Media att han är van vid att hängas ut av rasister och antifeminister.

– Min första tanke när jag hörde det här var att det var ännu en rasist och kvinnohatare som försöker skada mig. De har trakasserat mig mer intensivt de senaste veckorna i samband med att jag blev uthängd på den rasistiska SD-sidan Avpixlat.

Hoten började i samband med att Kawa Zolfagary började skriva om rasism och kommer i alla möjliga former, bland annat via brev, mail, telefonsamtal och i sociala medier.

– Det rör sig om allt ifrån slentrianmässiga rasistiska slagord till en kommentar jag fick där någon skrev "Om du fortsätter skriva så kommer det Breivik gjorde i Norge också hända här".

Hur hanterar du hoten?

– Jag polisanmäler alla hot jag får och försöker också prata med andra som har liknande erfarenheter. Det är viktigt att hoten aldrig normaliseras. Det här ska inte vara någons vardag.

Tar du åt dig?

– Det är svårt att inte göra det. Men jag har bra stöd från vänner och familj. Jag skulle aldrig orkat utan omgivningens stöd.  

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Radio1

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev