söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Ekots miss: Sände inte från presskonferensen

Publicerad: 23 februari 2012, 09:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Ekot i SR P4 skulle i morse rapportera live från prins Daniels presskonferens. Men någonting gick fel och lyssnarna fick aldrig höra beskedet från prinsen.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Den utsända reportern från Ekot i P4 skulle klockan sju i morse rapportera live från presskonferensen på Karolinska universitetsjukhuset. Problemet var bara att lyssnarna aldrig fick höra något från själva presskonferensen.

Under sändningen hördes en tydligt andfådd reporter berätta om stämningen i pressrummet och de besked som kommit tidigare under natten, men lyssnarna fick inte höra prins Daniels besked om den nyfödda dottern.

SR:s tillförordnade programchef på Ekot Cecilia Roos säger till dagensmedia.se att det hela berodde på ett teknikproblem.

– Det var störningar vid podiet inne i aulan. Vad problemen berodde på vet vi inte än och jag vill inte spekulera i det. Vi håller på med en teknisk undersökning nu. Men vi hade mycket rutinerade tekniker och en erfaren reporter på plats, säger hon.

I inslaget hör man att reportern är andfådd?

– Ja, hon hade precis blivit tvungen att göra en språngmarch till teknikbilen. Hon behövde springa dit och tillbaka och gjorde bra ifrån sig under de förutsättningar som fanns.

Enligt Cecilia Roos så försökte de säkerställa ljudet med en förlängningssladd från hallen, men problemen med störningarna kvarstod.

– Vi beklagar verkligen det hela men vi kunde få material från SVT och kunde sända ljud från presskonferensen mycket snart efter problemen.

Som dagensmedia.se tidigare berättat hade Sveriges Radio tagit fram en policy för hur man ska agera när prinsessbarnet anländer. Den kan du läsa om här.

Här kan du lyssna på inslaget.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev