Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

DN och Bauer Media i poddsamarbete

Publicerad: 26 januari 2018, 06:49
Uppdaterad: 26 januari 2018, 06:49

Johan Hilton, Hanna Fahl, Johar Bendjelloul och Karin Eriksson leder podden "Studio DN".

DN släpper två nya podcasts tillsammans med Bauer Media. "Nu breddar vi utbudet för att nå fler lyssnare som vanligtvis är lojala till Sveriges Radio" säger Henrik Funke, digital programchef på Bauer Media.


Ämnen i artikeln:

DNBauer Media Group

Mediehusens poddsatsningar duggar tätt, på kort tid har bland annat Amelia och Veckorevyn meddelat att de lanserar helt nya podcasts.

Nu lanseras även Dagens Nyheter två nya podcasts: "Studio DN" samt "DN Intervju". Poddarna är ett samarbete mellan tidningen, Bauer Media och Radioplay.

Senare i vår kommer Dagens Nyheter lansera ännu fler poddar i form av både dokumentärer, reportage och olika inriktade poddar.

– Jag tror att det kunnande och den kvalitet som finns på DN kommer att fungera väldigt bra i podcastform också, särskilt nu när vi har förstärkt redaktionen med fler medarbetare med stor erfarenhet av podd och radio, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på DN och projektledare för poddsatsningen, i ett pressmeddelande.

Henrik Funke, digital programchef på Bauer Media, är nöjd över det nya samarbetet. 

– Att DN nu satsar på poddar är ett bevis på att ljudboomen fortsätter. Vi satsar intensivt för att bredda vårt digitala utbud och har idag några av Sveriges största poddar. Det känns riktigt bra att nu samarbeta med DN och vi är övertygade om att vi tillsammans har möjligheten att göra riktigt bra innehåll som inte finns tillgängligt som podcast idag.

Samarbetet är även ett sätt att konkurrera med Sveriges Radios utbud.

–Vi når en bred målgrupp och tillsammans med DN breddar vi nu utbudet ytterligare för att nå fler lyssnare som vanligtvis är lojala till Sveriges Radio, avslutar Henrik Funke.

Om de nya poddarna:

Studio DN, med premiär fredag eftermiddag 26/1: ett veckomagasin som går på djupet om de viktigaste nyheterna. Programmet leds av Johar Bendjelloul, Hanna Fahl, Karin Eriksson och Johan Hilton, med DN:s sakkunniga journalister som gäster.

DN Intervju, med premiär inom kort, där Johar Bendjelloul möter de mest intressanta och aktuella personerna.

Format och ljudidentitet har utvecklats tillsammans med Beppo Ljudproduktion.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DNBauer Media Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.