Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

”Det blir en enorm utmaning”

Publicerad: 14 Mars 2011, 15:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

MTG Radios programdirektör Christer Modig kommenterar bolagets lansering av nya Stockholmskanalen Radio 1.


Ämnen i artikeln:

Christer ModigMTG Radio

Som dagensmedia.se kunde avslöja tidigare i dag är det snart premiär för landets första kommersiella pratradio-satsning. Det är MTG Radio som ger sig in i kampen om Sveriges Radios pratradiolyssnare med nya kanalen Radio 1.

– Det blir en enorm utmaning att få det här att funka med tanke på att kanalens koncessionsavgifter kommer att ta nästan 40 procent av reklamintäkterna, men vi tror på en kommersiell framtid för en pratkanal när den väl får möjlighet att nå hela landet i en framtida digital värld. På det här sättet är vi först ut och får tid att lära oss, säger MTG Radios programdirektör Christer Modig.

Den 4 april ersätts Star FM av nya Radio 1 på frekvensen 101,9. Kanalen ska sända dygnet runt i Stockholmsregionen. Planen är att den ska nå en helt ny målgrupp för radiohuset – personer som föredrar, och kan, lyssna på pratradio samtidigt som de jobbar.

– Vi valde frekvensen för att den ligger bland Sveriges Radios kanaler. Stationen ska gå direkt mot det talade innehållet i framför allt P1 och P4, men vi kommer inte att göra den typen av pratradio som P1 gör utan vi tittar på kommersiella förlagor i andra länder, säger Christer Modig.

Det blir inga musikprogram i kanalen, men det kan förekomma musik när innehållet kräver det – som när en artist besöker studion. Robert Aschberg blir en av kanalens ledande profiler, som dagensmedia.se tidigare har rapporterat. Han beskriver sitt nya dagliga radioprogram ”Aschberg” som ”Ring P1 på syra”.

– Lanseringen av kanalen innebär inte bara att vi nu får kommersiell pratradio i Sverige, det här blir också den första kanalen som sänder åsiktsradio. Till skillnad från Sveriges Radio kan vi låta våra programledare ha en åsikt som lyssnare ringer in om. Vart det tar oss vet vi ju inte ännu, men det är det som gör det så spännande, säger Christer Modig.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

Christer ModigMTG Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.