Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

”Det är som punk fast mjukare”

Publicerad: 13 februari 2017, 11:30
Uppdaterad: 13 februari 2017, 11:39

I morgon på alla hjärtans dag, tisdag 14 februari, är det premiär för Marcus Birros och fastighetsentreprenören Michael Strandbergs nya podcastsatsning ”Öppet Hjärta”.


Ämnen i artikeln:

Marcus Birro

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Marcus Birro har ett fullmatat år framför sig, något som Dagens Media tidigare berättat om. När journalisten och författaren under morgondagen gör comeback i etern beskriver han formatet som en produktion ”ur en galen och vacker dröm”.

– När jag gjorde Radio Birro satt jag ensam i en lägenhet på Södermalm med min lilla bandare. Jag fick träffa fantastiska människor då också, men det var ett ensamt och lite tröstlöst jobb. Nu har vi en liten redaktion med oss, vi har pengar i botten, vi arbetar mycket med rörlig bild, med bloggar, filmer, bildar och länkar. Vi försöker ta ett medialt helhetsgrepp, säger Marcus Birro till Dagens Media.

Marcus Birro förklarar att de inte bara heter "Öppet Hjärta" – utan även har en idé och en konkret handlingsplan för det de gör.

– Vi vill vara det där öppna hjärtat, och det genomsyrar allting vi gör, var vi sitter när vi bandar våra intervjuer, hur vi bemöter dem innan, under och efter samtalet och allt sådant där. Det är nytt. Det är också relativt nytt att de mediala gränserna för det vi gör är flytande. Vi finns i alla former: text, rörligt material, bilder och poesi. Vi möter alla gäster med stor respekt och vi är inte rädda för att låta gästen ta över. Det har varit en stor nåd att få tona ner sitt förbannade ego, att lyssna mer än att tala.

Har ni fått in några sponsorer?

– Vi har haft totalt och fullt fokus på den löpande produktionen. Vi har bandat nästan tio avsnitt redan, men jag vet från Michael att flera stora företag är väldigt intresserade av att sponsra. Michael Strandberg själv är ju också en sponsor och en stor investerare. Vi har spelat in alla våra intervjuer och samtal på anrika Hotell Drottning Kristina på Birger Jarlsgatan och vi har den bästa tekniken som finns och dessutom två tekniker och producenter. Det är en fantastisk redaktion och uppslutning för ett projekt som trots allt har sina rötter i den nya tidens mediala nybyggaranda.

Bland gästerna finns bland andra Dragomir Mrsic, Torsten Flink, Regina Lund, Tomas Bodström, Leif Silbersky, Jan Emanuel och Bert Karlsson.

– Själv uppskattade jag Linda Lampenius fantastiska öppenhjärtighet rörande sin tid i Playboy Mansion, de fruktansvärda ätstörningarna och hur förbannad hon är på debattklimatet i Sverige.

Vilka förväntningar har ni på podden nu när ni drar igång?

– Jag är glad att få arbeta med ett sådant här stort medialt projekt som har till syfte att på allvar bygga broar mellan människor, mellan åsikter och uppfattningar. Jag hoppas så klart att människor kommer vilja lyssna på det vi arbetar så hårt med.

Öppet Hjärta kommer att lanseras via och finnas på alla de stora, klassiska plattformar där man vanligtvis hittar podcasts. Det går också att hitta- och lyssna på den via poddmakarnas egna och de olika gästernas kanaler och plattformar, som Instagram, Twitter och Facebook.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Marcus Birro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.