Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Dave Nerge går till Rocket - ska jobba gratis

Publicerad: 11 Februari 2009, 05:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:31

Dave Nerge får en egen show hos närradiostationen Rocket 95,3. Nyligen fick han sparken från SBS-stationen Rockklassiker.


Rocket 95,3 kallar sig "The Rock Home of Stockholm". Stationen drog igång i augusti 1996 och sänder i dag även på nätet. Alla program är på engelska och stationen sänder cirka 40 timmar i veckan. Alla jobbar ideellt.

Rocket startades av Eric Paglia, som tillsammans med Dave Nerge arbetade på dåvarande Bandit i mitten på 1990-talet.

- Eric är en kille som delar samma syn som jag när det gäller radio. Radio är viktigt för många människor och ska vara ett proaktivt medium och inte reaktivt som dagens reklamradio, säger Dave Nerge.

- Det här känns som en nystart. Det känns lite som det gamla Bandit på 90-talet. Jag älskar att sända radio mer än någonting i världen.

Exakt vad showen ska innehålla och när den börjar sändas är dock inte klart, men det kommer att bli en eftermiddagsshow. Namnet är heller inte klart.

Sedan Dave Nerge fick sparken från Rockklassiker har en Facebook-grupp med namnet "Save Dave (in the afternoons)" startat. I skrivande stund har gruppen 235 medlemmar.

- Det är viktigt att man berör i radio. Man ska gärna vara älskad av många och hatad av många, säger Dave Nerge.

Enligt Eric Paglia är Rocket en av de största närradiostationerna i Sverige. Men hur många lyssnare stationen har är oklart.

- Rocket är ett väldigt brett format sett till musiken. Vi tar det bästa från Rockklassiker och från Bandit och lite indie som du hör på P3, men vi kan egentligen inte jämföras med någon av dem, säger han.

- Jag tror att de kommersiella radiostationerna underskattar hur pass sofistikerade svenska rockfans är och tror att de vill höra samma låtar om och om igen. Att ha Dave ombord kommer att ge oss ett lyft.

Rocket har hittills endast haft ett fåtal annonsörer vid enstaka tillfällen, men Eric Paglia och Dave Nerge tror på en tillväxt.

- Det kommer att bli reklam på Rocket. Reklamen ska vara ett sätt att finansiera ruljansen så att allt låter bra, säger Dave Nerge.

Att jobba gratis ser han inte som något problem.

- Det ordnar sig på något sätt. Jag får väl stämpla.

null

null

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.