Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Clara Wallin ny producent för Värvet

Publicerad: 24 mars 2017, 13:49
Uppdaterad: 24 mars 2017, 15:48

Clara Wallin är ny producent för podcasten Värvet med Kristoffer Triumf bakom mikrofonen.

Podcasten Värvet, där Kristoffer Triumf djupintervjuar svenska och internationella kändisar, har fått en ny producent. Clara Wallin kommer senast från Perfect Day Media.


Ämnen i artikeln:

VärvetKristoffer Triumf

Sista februari lämnade Clara Wallin Perfect Day Media för att frilansa. Då såg Värvet-grundaren Kristoffer Triumf sin chans att knyta förmågan till sig.

– Det blir min tredje riktiga medarbetare. Värvet är ju otroligt mycket jag, men jag behöver någon att bolla med och som kan hjälpa mig att ta utveckla Värvet. När det visade sig att Clara skulle bli frilans så knyckte jag henne snabbt. Det ska bli otroligt spännande att få jobba ihop, säger han till Dagens Media.

Triumf lyfter Mikael Persbrants podd I am Persbrant, som Clara Wallin producerade för Perfect Day, som en av hennes produktioner han varit särskilt imponerad av.

– Hon har gjort mycket bra, men den stack verkligen ut och var ganska banbrytande för svensk podcast i sin form och i sitt ljudspråk.

Hur kommer rekryteringen märkas för lyssnarna?

– Ett otränat öra kanske inte kommer höra så stor skillnad på en gång. Vi började jobba tillsammans i måndags och det första avsnittet hon klipper kommer ut nu på måndag. Det blir en process där hon får fasas in. Men jag tror att hon så småningom kommer att prägla Värvet en hel del, både i stort och smått, säger Kristoffer Triumf och tillägger:

– På samma sätt som det är skillnad på en tv-produktion som Agnes-Lo Åkerlind gör och den som någon annan gör, så kommer även min produktion att färgas i detaljerna. Vi diskuterar både stora och små förändringar som vi kommer att berätta om så småningom och som jag tycker är väldigt spännande.

Till Dagens Media säger Clara Wallin att hon blev smickrad när hon fick frågan om att börja producera Värvet.

– Det är en sådan institution i den svenska podcastvärlden. Jag gillar att Kristoffer hela tiden har behållit kärnan i Värvet, långa samtal med spännande personer som får tala till punkt. Samtidigt som han inte dras för att testa nya idéer och koncept.

Vad har du för tankar om hur podden kan utvecklas?

–Större bredd på gästerna, och att ta tillvara på gamla avsnitt och använda materialet på nya, spännande sätt.

Hur kommer man som lyssnare märka att det är du som är med och producerar?

–Det kommer bli mer energi.

Några drömgäster?

–Zlatan och Silvia!

Nästa avsnitt av Värvet, med Camilla Läckberg som gäst, släpps på måndag.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VärvetKristoffer Triumf

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News