Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Cissi Wallin till Radio1

Publicerad: 8 April 2011, 06:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:14

P3-profilen Cissi Wallin får en egen talkshow på kritiserade Radio1.


Ämnen i artikeln:

MTGCissi WallinRadio1

MTG:s pratkanal Radio1 har hyllats, men också fått svidande kritik för sin gubbighet. Igår gick pr-konsulten och Rättviseförmedlingens grundare Lina Thomsgård - som också haft ett eget program i Radio1 - ut i ett öppet brev där hon tog avstånd från kanalen.

Nu har MTG alltså rekryterat MTG radioprofilen Cissi Wallin.

Programmet blir en talkshow med inriktning på populärkultur och media.

– Jag är hur peppad som helst att gå in i radiostudion igen och göra det jag älskar mest, att sända live. Nu får jag dessutom göra vad jag vill och det känns helt fantastiskt, säger Cissi Wallin till dagensmedia.se.

Vad ska du prata om?

– Det kommer vara väldigt personlig och aktuellt med en fokus på mina två stora intressen, populärkultur och media.

Hur ser du på kritiken som framförts mot Radio1?

– Den är helt befogad. Jag var faktiskt en av de som mailade och var förbannad och erbjöd min tjänst. Men istället för att svara "Tack för din åsikt" erbjöd de mig ett möte, säger hon och fortsätter:

– De berättade de fått in väldigt många ansökningar från män medan få kvinnor hade hört av sig. Tyvärr upplever jag ibland att vi tjejer är ganska dåliga på att höra av oss, vi väntar gärna på att bli uppbjudna.

Cissi Wallin har tidigare lett program som Morgonpasset Helg, Brunchrapporten, Hallå P3, P3 Star och är dessutom chefredaktör för det digitala magasinet Popmani.

– Det är fantastiskt kul att Cissi Wallin ville komma till oss och göra sitt program. Med hennes erfarenhet av radio och hennes koll på debatten inom kultur- och mediaområdet är hon ett mycket starkt tillskott till Radio1s utbud, säger MTG Radios programdirektör Christer Modig i ett pressmeddelande.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

MTGCissi WallinRadio1

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.