Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Cilla Benkö: ”En avgörande branschfråga”

Publicerad: 22 Oktober 2012, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Sveriges Radios vd oroar sig för att digitaliseringen av radion avbryts när frågan om hur radio och tv ska finansieras i framtiden skjuts upp.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSR

Liksom SVT:s vd Eva Hamilton anser Cilla Benkö att den olösta frågan om en eventuell radio- och tv-skatt gör att det blir svårare att ta ställning till de övriga frågorna i Public service-kommitténs betänkande, som bland annat innehåller just en digitalisering av radion.

– För det andra ställs nu särskilda krav på regeringen för att den inledda digitaliseringen av radio inte ska avbrytas. Att digitalisera radions marknät är inte i första hand en public service-fråga kopplad till utredningen utan en avgörande branschfråga med starka kommersiella intressen, säger Cilla Benkö, i ett pressmeddelande.

– Sveriges Radios medverkan är av avgörande betydelse. Regeringen måste nu skapa förutsättningar inom ramen för dagens licenssystem. Vad som krävs är tydligt angivet i public service-kommitténs betänkande, fortsätter hon.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.