Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Christer Modig: "Förvånande"

Publicerad: 9 januari 2013, 12:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Att Rix Morronzoo-profilerna Titti Schultz och Roger Nordin går till konkurrenten SBS kom som en överraskning. Det säger MTG Radios vd Christer Modig.


Ämnen i artikeln:

SBS RadioMTG Radio

Tidigare i dag gick SBS Radio ut och meddelade att Rix Morronzoo-profilerna Titti Schultz och Roger Nordin går över till NRJ där de ska sända morgonradio.

När dagensmedia.se når Christer Modig, vd på MTG Radio, säger han att han inte är överraskad över att profilerna valt att hoppa av kanalen.

– Det var inte oväntat. Vi har jobbat hårt med att omstrukturera MorgonZoo, bland annat i samband med att vi går över till PPM-mätningar. Det är mycket som förändras och ibland är det svårt att få med alla, säger han.

Däremot berättar Christer Modig att han blev förvånad över att duon valt att gå till konkurrenten SBS.

– Givetvis är det tråkigt att de slutar. Det är ungefär samma sak som hände när Jesse och Logna jobbade med Rix Morronzoo. De valde att gå till Mix Megapol när vi började diskutera hur vi skulle ta programmet in i 2000-talet. De är ju dock inte kvar på Mix Megapol i dag.

Vilka som ska ersätta Titti Schultz och Roger Nordin är inte helt klart i dagsläget, men en ny konstellation är på gång.

Är det välkända profiler?

– Det vill jag inte kommentera. Timingen ligger i det här fallet hos SBS, vi går ut med vår information så fort det blir klart.

Just nu syns Titti Schultz och Roger Nordin i en utomhuskampanj för Rix Morronzoo.

– Nu när vi går över till PPM-mätningar mäts det minut för minut, det blir snabbare förändringar. Vi måste fortfarande sälja och marknadsföra programmet. Titti och Roger slutar inte direkt utan kommer att fortsätta sända radio hos oss under en tid. Det har inte varit en tanke att förändra kampanjen.

Är det klart när de gör sin sista sändning i Rix Morronzoo?

– Nej, det är inte klart. Det är förvånande att SBS går ut med den här informationen så tidigt.

Christer Modig har arbetat med Titti Schultz och Roger Nordin sedan 1993 när de arbetade tillsammans Radio Rix i Gävle.

– Efter 16 år på Rix FM förstår jag ändå att Titti och Roger känner att de har gjort sitt. Allt har ett slut.

2013 ser Christer Modig som förändringarnas år.

– Det händer mycket nu i radiobranschen. PPM-mätningarna kommer att ge avtryck på annonsmarknaden och hur man producerar program. Det blir också intressant att se om vi kommer att gå över till digitaliserad radio, vi har sökt om tillstånd, men just nu ligger det hos politikerna om det blir något i år eller ej. Alla måste vara med på det och om inte det blir klart för Sveriges Radio blir det ju givetvis svårt för oss.

Sofia Hvenström

Ämnen i artikeln:

SBS RadioMTG Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.