Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Chefredaktören tar avstånd från Quetzalas våldtäktshån

Publicerad: 21 December 2010, 09:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Ett jättebråk har blossat upp efter att Nyheter24:s Quetzala Blanco hånat Cissi Wallins berättelse om ett självupplevt övergrepp. Nu tar Aaron Israelson tydligt avstånd från sin bloggares påhopp.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Cissi Wallin

I en krönika skriver Cissi Wallin, till vardags programledare för P3 Star, om hur hon våldtogs av en "mäktig medieman". Texten publicerades på Nyheter24 – vars chefredaktör Aaron Israelson själv puffar för hennes "skakande och självupplevda berättelse".

Men alla på Nyheter24 var inte lika berörda av artikeln, som var en del i kampanjen "Prata om det".

I sin blogg skriver Nyheter24:s tidigare nöjeschef Quetzala Blanco ett inlägg med rubriken ”Vad jag har gjort i dag”:

”Funderat över varför det aldrig är några mäktiga mediemän som vill 'våldta' mig”, skriver Quetzala Blanco i en tydlig passning till Cissi Wallins berättelse.

Cissi Wallin är mycket upprörd när dagensmedia.se når henne.

– Jag tycker det är en stor skillnad att kritisera på ett konstruktivt sätt och att håna. Det är ett känsligt ämne. Tänk om Aftonbladet eller DN lät en skribent publicera en text om rasism, och sedan går en av deras profiler in och hånar dennes text. Det är extremt oprofessionellt och bortom all pressetik, säger hon.

Hon säger att hon ska kontakta Quetzala Blanco för att ta reda på varför hon skrev inlägget. Hon vill dessutom ha en ursäkt av Nyheter24.

Aaron Israelsson är chefredaktör på Nyheter24. Han säger att Quetzala Blanco, som fram till för tre veckor sedan var nöjeschef på sajten, ”måste vara fri att tycka och tänka som hon vill”.

– Hon är en provokatör. Vi står inte för allt våra bloggare skriver och tycker och tänker, säger han.

Däremot vill han distansiera sig från buskapet i Quetzala Blancos inlägg.

– Jag har agerat i den meningen att jag sagt att det här är inte något som Nyheter24 står för. Däremot kan vi, igen, inte styra vad alla våra bloggare tycker.

Cissi Wallin vill ha en ursäkt, får hon det?

– Hon vill väl att Quetzala ska be om ursäkt. Det vet jag inte om hon får.

Prata om det

"Prata om det" är en löst sammansatt kampanj i framför allt sociala medier som startades förra veckan av kulturskribenten Johanna Koljonen, i kölvattnet av våldtäktsmisstankarna mot Julian Assange. Syftet är att prata om negativa sexuella upplevelser och gråzoner inom ramen för våldtäktslagen.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Cissi Wallin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.