Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Bråk kring P3-medarbetare efter kungaboken

Publicerad: 2 November 2010, 07:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

UPPDATERAD. Tove Meyer uppgav att hon petats från sin projektanställning på P3 för att hon medverkat i en bok om kungens privatliv. Något som inte stämmer enligt Sveriges Radio.


Ämnen i artikeln:

P3

Till Dagens Nyheter uppgav Tove Meyer att hennes projektanställning på P3 egentligen var schemalagd fram till sommaren, men att den nu avslutas nu med omedelbar verkan. Uppgifter som nu dementeras av Sveriges Radio.

– Jag blev inkallad till min chef i fredags. Han berättade att min projektanställning i radions P3, som var tänkt att pågå fram till sommaren, är avslutad med omedelbar verkan. Jag får lön fram till årsskiftet, men får inte längre arbeta redaktionellt, sa Tove Meyer till DN.

Hon menar att Sveriges Radio inte kunde acceptera de dubbla rollerna som researcher och medverkande i kungaboken.

Men Bengt Arwén, presschef på Sveriges Radio säger alltså att uppgiferna inte stämmer.

– Det är felaktigt, hon har inte sparkats utan fått andra arbetsuppgifter inom företaget. Hennes kontrakt går ut vid årsskiftet och det förs en diskussion om vad som ska hända sen, säger Bengt Arwén.

Han menar att detta beror på at hennes roll i projektet gått från att vara researcher till att bli medförfattare.

– Det går inte att ha dubbla lojaliteter när man arbetar på en redaktion. För våra lyssnare får det aldrig finnas någon tveksamhet kring vem som är avsändare.

”Carl XVI Gustaf – den motvillige monarken” som kommer ut nästa vecka är redan omdebatterad. Kritiker menar att författarna använt sig av tvivelaktiga källor för att avslöja hemligheter i kungens privatliv.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

P3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.