Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bert Karlsson tvingas till ändringar i sommarpratet

Publicerad: 25 juli 2016, 09:11
Uppdaterad: 25 juli 2016, 11:50

Bert Karlsson vill prata om romer och "lata svenskar" i sitt sommarprat – nu anklagar han SR för censur.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

I förra veckan rapporterade Dagens Media om Edwards Bloms kritik mot Sveriges Radio, som begärt att han ändrade vissa delar i sitt sommarprat där han tog upp alkoholberusning.

Nu går även Bert Karlsson ut och kritiserar SR för censur, rapporterar GT.

Enligt tidningen ska Bert Karlsson redan i inledningen av programmet börja prata om romer och även attackera den journalist som kallade honom för rasist när årets sommarpratare presenterades.

Sedan ska han gå in på att prata om ”lata svenskar” där han menar att svenskar är världens mest lata folk, efter norrmännen.

Alla dessa delar i det ursprungliga manuset ska SR ha haft synpunkter på, och bland annat velat att Bert Karlsson ska formulera sig annorlunda.

Själv menar Bert Karlsson att ändringarna inte är något annat än censur:

– Det är synd att man är så rädd hela tiden. De är för tamt i de här sammanhangen och jag har ju till och med censurerat mig själv, säger han till GT.

Kerstin Brunnberg Josäter, som är producent för Bert Karlssons sommarprat, påpekar till tidningen att programmet inte är klart ännu.

– Det här programmet ska som alla andra program följa Sveriges Radios programregler om opartiskhet, saklighet och icke gynnande, säger hon.

Bert Karlssons sommaprat sänds på onsdag 27 juli.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev