Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer Media köper SBS Discovery Radio

Publicerad: 28 april 2015, 08:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Den nordiska delen av SBS Discovery Radio förvärvas av Bauer Media.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery Radio

I SBS Discovery Radio ingår kanaler som Mix Megapol, Radio Norge, danska Nova och Iskelmä i Finland.

I februari kunde Dagens Media avslöja att bolaget var ute tillförsäljning och nu står det klart att SBS Discovery Radio köps av Bauer Media.

Nyheten avslöjades först av Expressen.

– Framtiden för radio är ljus och vi ser fram emot att hjälpa SBS Discovery Radio att öka sin tillväxt inom digital utveckling vid sidan om Bauers växande och prisbelönta radioverksamhet i Storbritannien, säger Bauer Medias vd Paul Keenan i ett pressmeddelande.

Dee Forbes är vd för Discovery Networks i Norra Europa.

– SBS Discovery Radio har levererat starka resultat sedan det blev en del av Discovery år 2013. Nu är det Bauer Media som kommer att leda företaget genom sin nästa utvecklings- och expansionsfas, säger hon i pressmeddelanet.

Bauer Media har över 60 radiostationer i Storbritannien, 50 stationer i Polen samt ett antal stationer i Slovakien och Tyskland.

Den kommersiella radiomarknaden i Sverige omsatte cirka 700 miljoner kronor 2014, enligt IRM.

SBS Discovery Radio är den stora dominanten på marknaden. Bolaget kontrollerar 74 av 100 reklamradiotillstånd och har en marknadsandel på 65 procent, jämfört med MTG Radios 35 procent.

Enligt uppgift till Dagens Media väljer Discovery, som är ett utpräglat tv-bolag, att sälja SBS Discovery Radio till följd av att radiodelen inte anses passa in i bolagets övriga verksamhet.

Christer Modig, vd för MTG Radio, har tidigare uttryckt skepsis kring försäljningen av SBS Discovery Radio.

– Jag är ytterst tveksam till att någon vill köpa. Just nu finns inget politiskt engagemang för att besluta om den nödvändiga digitaliseringen av radio och alla kanalers licenser går ut 2018, sade han till Dagens Media, och fortsate:

– Det är ingen guldgruva och jag vet inte vem som skulle kunna vara spekulant.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

SBS Discovery Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.