Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer Media i allians med Mad Men Media

Publicerad: 23 juli 2018, 12:22
Uppdaterad: 23 juli 2018, 12:29

Foto: Janne Naess

Bauer Media växlar upp inför augusti, då de nya radiolicenserna träder i kraft. "Genom partnerskapet stärker vi vår position ytterligare på den svenska radiomarknaden", säger Bauer Media-vd:n Staffan Rosell.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupStaffan Rosell

Den första augusti träder de nationella licenserna i kraft, och Bauer Media förstärker i samband med det sin position genom att ingå ett partnerskap med det skånska radioföretaget Mad Men Media.

Genom alliansen kommer Bauer Media att kunna utöka distributionen av radiostationen Rockklassiker till Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm och Landskrona. Dessutom kommer Bauer Media med Mad Men Media att driva stationen Retro FM i Skåne. Utöver det blir Bauer Media även partner i ett sändningstillstånd i Stockholm.

– Genom att vi blir partners stärker vi vår position ytterligare på den svenska radiomarknaden. Genom att vi fått det starkaste nationella nätverket för Mix Megapol och utökad distribution för Rockklassiker så säkerställer vi vår roll som marknadsledare, kommenterar Staffan Rosell, som är för Bauer Media i Sverige och Finland.

Robert Persson är vd på Mad Men Media:

– Sedan vi fick licenserna att sända över de tre storstadsregionerna har vi sökt den bästa samarbetspartnern för att vara med och utveckla vårt företag, och radions position på mediemarknaden, på ett positivt sätt. Med Bauer media, som visat att de verkligen vill satsa på radio, kände vi att vi fick möjlighet att förverkliga våra drömmar, kommernterar han.

Genom partnerskapet kommer Rockklassiker att kunna höras i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ängelholm, Landskrona, Östergötland, Värmland, Kungsbacka, Gävle, Kalmar, Gotland och Örnsköldsvik, skriver Bauer Media i ett pressmeddelande. Från och med den första augusti får Bauer-stationerna NRJ och Mix Megapol dessutom tillstånd att sändas nationellt.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.