måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

"Axlar ett stort ansvar"

Publicerad: 1 oktober 2012, 06:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:09

Fem frågor till Cilla Benkö, som i dag tillträder som vd på Sveriges Radio.

Ämnen i artikeln:

Cilla BenköSveriges Radio

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


I dag, samtidigt som Ekot fyller 75 år, tar Cilla Benkö över som vd efter Mats Svegfors.

Hur känns det att ta över vd-skapet?

– Naturligtvis jättekul och hedrande. Men också pirrigt. Det är ett tungt och ansvarsfullt jobb. SR är det ledande medieföretaget i Sverige och har det högsta förtroendet. Så jag axlar ett stort ansvar.

Vad ser du som den största utmaningen för SR?

– Först och främst den politiska processen kring sändningstillståndet. Sedan måste vi också vara relevanta för den generation som jag brukar kalla för Facebookgenerationen, de som inte väljer traditionella medier.

Hur ska SR bli relevant för den generationen?

– Dels genom att jobba med att ta fram ett speciellt utbud. Dels genom att inte sitta och vänta på att publiken ska komma till oss, utan att vi försöker nå publiken. Den inbäddade spelaren som vi introducerade förra året var ett sådant steg.

Vad ser du som din viktigaste uppgift?

– Jag ska fortsätta driva de processer som är igångsatta. Vi har många processer på gång. Sedan tar vi in en kommunikationschef och en biträdande programdirektör.

Varför tar ni in en kommunikationschef?

– Vi har en enhet för analys och kommunikation och där har vi sedan tidigare en chef för marknad och en för kommunikation som vi slår ihop till en. Denne blir också biträdande enhetschef, vilket gör att vi blir bättre på att kommunicera företagsledningens arbete både internt och extern. Vi måste ha en kommunikationschef som sitter med i alla strategiska diskussioner.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev