Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag11.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Athena Farrokhzad anmäler Sommar i P1

Publicerad: 1 Augusti 2014, 06:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:32

UPPDATERAD. Hennes eget sommarprat genererade en mängd anmälningar till Granskningsnämnden. Nu anmäler poeten Athena Farrokhzad prinsessan Anna von Bayerns program.


Ämnen i artikeln:

P1

Dagens Media har vid flera tillfällen rapporterat om den moderata politiken Gunnar Axéns ilska över poeten Athena Farrokhzads sommarprat, vilket resulterade i att han gjorde sig av med sin tv i protest.

Han var inte ensam om att bli upprörd. Sommarpratet fick stark kritik från borgerliga ledarsidor och har hitills resulterat i hela 73 anmälningar.  Nu svarar Athena Farrokhzad med att anmäla ett annat sommarprat till Granskningsnämnden.

Aftonbladet Debatt skriver hon, tillsammans med Maja Karlsson och Ylva Karlsson som stod för musiken i programmet, om "hetsen från höger" och varför de anmäler författaren och prinsessan Anna von Bayerns program.

"En vecka efter vårt fick nyliberalismen ytterligare ett affischnamn i P1:s laguppställning: Hon hetsade mot skatt, förordade ett samhälle med ojämlik inkomstfördelning, ifrågasatte aborträtten och pratade om invandring som ett problem. Vi har nu gjort en anmälan till Granskningsnämnden för att få det prövat huruvida denna retorik, som förordar strukturellt våld, strider mot sändningstillståndet", skriver de.

Debattörerna skriver också att de mottagit tusentals tackbrev från lyssnare efter sitt uppmärksammade sommarprat.

"Att de hör av sig till oss beror inte på att vårt program ger uttryck för något spektakulärt. Tvärtom är de förvånade över att analyser som tillhör deras vardag för en gångs skull ges utrymme i en bred medial offentlighet. Att landets samlade ledarskribenter avfärdar deras kamp för en värld utan exploatering och kallar den extremism är ett allvarligt demokratiproblem".

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P1

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.