söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Aschberg leder MTG:s pratradiokanal

Publicerad: 14 mars 2011, 14:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:18

Dagensmedia.se kan avslöja att MTG Radio startar pratkanalen Radio1 – med tv-profilen Robert Aschberg som kanalens dragplåster på vardagarna.

Ämnen i artikeln:

Robert AschbergMTG Radio

SA

Synnöve Almer


MTG Radio har länge talat om att starta pratradio och nu drar det ihop sig. Enligt uppgifter är det premiär för MTG-husets nya pratkanal Radio 1 den 4 april. Kanalen ska ta över Star FM:s frekvens 101.9.

– Kulturministern var uppe på radion för några veckor sedan och sa att hon ville ha mer seriös radio. Det här är väl ett sätt att tillfredsställa henne, säger Robert Aschberg, som blir en av den nya kanalens programledare.

Hans program, med arbetsnamnet ”Aschberg”, ska sändas måndag till fredag klockan 10 till 12 fram till midsommar.

– Vi ska prata om saker som ligger i tiden med gäster och folk som ringer in. Inte en skiva ska spelas. Vi ska göra ett ”Ring P1” på syra, säger Robert Aschberg till dagensmedia.se och fortsätter:

– Det blir förhoppningsvis både högt och lågt. Vi har ju inga som helst krav på objektivitet så det kan bli tal om kampanjer för eller emot det ena eller det andra.

Den kommersiella radion har haft det tufft lyssnarmässigt på senare tid och det här kan bli ett sätt för MTG Radio att vända trenden.

För en månad sedan bekräftade MTG Radios programdirektör Christer Modig att bolaget letar programledare för en pratkanal.

– Fortfarande är ingenting klart. Men anledningen till att vi börjat titta mer på det här nu är för att vi för första gången inom mediehuset fått de resurser som krävs, sa han då till dagensmedia.se.

Dagensmedia.se har sökt Christer Modig för en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev