Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Anna Berggren tar över MTG radio

Publicerad: 24 Augusti 2009, 11:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

MTG utser ny radiochef då Rich Marston går vidare i koncernen.


Anna Berggren är i dag vice vd på MTG Sverige. Från och med den 1 september kan hon titulera sig vd på MTG Radio, då Rich Marston lämnar sin post.

 Bakgrunden är att Rich som varit vd på MTG Radio den 2003 fick ett erbjudande av Hans-Holger att ta över MTG Academy, säger Manfred Aronsson, vd för MTG Sverige.

MTG Academy är ett internt utbildningsprogram där bland annat säljare, säljchefer och andra chefer i trettiotalet länder drillas. Rich Marston tar över vd stolen från TV3-grundaren Jan Steinman, som idag är 67 år. Han går vidare till en rådgivarroll inom MTG Academy.

Anna Berggren tillträder som vd för MTG Radio den 1 september.

– Radion står inför ny fas med dig liknande tv inom de närmaste 5-6 åren i och med digitaliseringen, säger Manfred Aronsson och fortsätter:

– Anna har som vice vd varit min högerhand i Sverige, hon har varit inne i alla delar av MTG och vi får i henne väldigt erfaren person vad gäller ledarskap på den posten.

Anna Bergren behåller dock formellt även sin titel som vice vd för MTG Sverige.

– Hon kommer att behålla den titeln men fokusera på radion 100 procent. Det passar väl ihop med den utveckling där MTG Sverige allt mer blir och försöker approchera marknaden som ett mediehus med tv, radio och webb.

Ska ni i framtiden slå ihop organsiationen?

– Inte slå ihop. Men när kunderna önskar ska vi vara snabba och flexibla att erbjuda totallösningar. Just nu exploderar på webben. Vi kom sent in i det, men nu har vi ordnat upp det .

Hur går försäljningen på webben?

– Vi ser ett helt annat intresse. Vi tror att i höst kommer webb-tv annonseringen växa betydligt. Alla mediebyråer ser att man måste vara där. SVT har gjort ett stort jobb med SVT Play som har visat folk att man faktiskt kan se på tv på webben.

Dagensmedia.se har sökt Anna Berggren.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.