Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Anders Billing till Ekonomiekot

Publicerad: 23 juni 2016, 08:22
Uppdaterad: 23 juni 2016, 08:36

Ekonomijournalisten Anders Billing lämnar Fokus och blir ny gruppchef på Ekonomiekot.


Ämnen i artikeln:

SREkotFokus

Som Dagens Media tidigare berättat har flera journalister valt att sluta på tidskriften Fokus under våren.

Efter sommaren blir man även av med Anders Billing, som arbetat på Fokus sedan 2010 som ekonomiredaktör och editionschef. Han går nu till SR och blir ny gruppchef för Ekonomiekot.

Tidigare i karriären har Anders Billing varit redaktionschef på Affärsvärlden, biträdande redaktionschef på Veckans Affärer och reporter/redaktör på Dagens Industri. Nyligen rankades han som Sveriges nionde bästa ekonomijournalist.

– I Anders Billing får Ekonomiekot en rutinerad arbetsledare med djup kunskap om ekonomi och hur man gör engagerande journalistik i ämnet. Han har dessutom spännande idéer om hur vi kan utveckla vårt innehåll och utbud för att nå ut bättre på alla de plattformar Sveriges Radio jobbar emot, säger Tove Svenonius, Ekots inrikeschef, i ett pressmeddelande.

I Anders Billings roll ligger ett särskilt förnyelseuppdrag när det gäller ekonomijournalistikens inriktning och utbud. Det kan till exempel handla om att se över och utveckla befintliga format samt föreslå nya uttryckssätt, i FM och digitalt.

Den nuvarande chefen för Ekonomiekot, Sören Granath, går över till en ny tjänst som bostadsreporter med ett särskilt kommenterande uppdrag.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SREkotFokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev