Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Amerikanskt cash drar i gång svensk kristen radio

Publicerad: 21 Augusti 2009, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:16

Med hjälp av närmare 1 miljon kronor i amerikanskt kapital vill bolaget HopeFM starta en kristen radiokanal i Sverige.


Det första steget sker i dag när webbradiokanalen Hopefm, se länken http://www.hopefm.se/index.php, startar 24-timmarssädningar klockan 14.

Med i projektet är radioveteraner som Rudolf Wiklund som tidigare har försökt starta Radio Crux, Lennart Kummelbäck, tidigare NRJ och Hans-Göran Björk, tidigare P1.

Ordförande i föreningen som äger det nybildade bolaget heter Roger Arnfjell. Han berättar:

- I sommar bildade vi en riksförening med målsättningen att göra kristen radio. Vi har sänt länkar till andras streaming tidigare, men från och med i dag har vi en redaktion, egen musikläggning och kör i gång vår egen webbradio i 24 timmar.

Roger Arnfjell siktar på att dra in 5 miljoner kronor till projektet.

Han räknar med finansiering från privatpersoner, annonsförsäljning, en nyemission i bolaget, men också på kapital från USA. Där ska en kristen radiostation ha samlat in närmare 300.000 kronor till projektet. Ytterligare 625.000 kronor ska komma från organisationen National Religious Broadcasters.

- Det finns ett jättebehov. Kristen radio borde stå för 10-15 procent av utbudet. Vi har försökt köpa en frekvens, men det är omöjligt att komma in när MTG och SBS äger alla frekvenser. Marknaden är helt låst. Lagen måste ändras, säger Roger Arnfjell.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.