Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

Alexandra Pascalidou är tillbaka: "Hur kan jag backa när ni backar mig?"

Publicerad: 4 mars 2015, 07:58
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:11

Efter en veckas tystnad berättar Alexandra Pascalidou nu att hon kommer tillbaka till offentligheten.


Det var på sin blogg som Alexandra Pascalidou berättade att hon fått nog och inte längre orkar med det hat och de hot och trakasserier hon får utstå när hon bland annat arbetar som programledare för Ring P1.

Sedan dess har Alexandra Pascalidou varit tyst och tackat nej till intervjuer.

Men i ett blogginlägg berättar hon nu att hon planerar att återvända till offentligheten.

Anledningen är det stora stöd som hon har fått.

" Efter hatet kommer kärleken. Som en motkraft. Ett motgift mot det vämjeliga viruset som successivt förgiftar samhällskroppen. Ingen är immun mot hat, rasism, sexism, homofobi, islamofobi, antisemitism och alla andra varianter av förakt, förnedring, förföljelser.

Sakta men säkert bryts vi ner. Så plötsligt är vi nere för räkning. Men jag kommer resa mig på tio. Tack vare er. För några alternativ har jag inte. Att tiga resten av livet finns inte på min karta. ”Hellre fly än illa fäkta” är inte mitt ordspråk. Jag tänker slåss tills jag inte längre har en röst att höja. Tack vare er", skriver hon bland annat.

Alexandra Pascalidous nästa programledarperiod i Ring P1 är schemalagd till maj och enligt SVT finns det inget besked om att programmen kommer att ställas in.

" Hur kan jag backa när ni backar mig? Hur kan jag tiga när ni höjer min röst? Hur kan jag svika när ni tror på mig? Hur kan jag ge upp hoppet när ni hoppas på mig? Vad kan jag göra för att stötta er som utsätts för rasistiskt hat och hot?", skriver Alexandra Pascalidou.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.