Alex & Sigge lämnar Acast

2016-10-19 09:15  

Efter en konflikt mellan Perfect Day Media och Acast plockas Alex & Sigges podd bort från Acasts plattform.

Alex & Sigge som har en av Sveriges största bloggar lämnar Acast, rapporterar Breakit. Bakgrunden ska vara en konflikt mellan Perfect Day Media och podd-plattformen Acast.

Till Breakit säger Hannah Widell att Acast vid ett flertal tillfällen närmat sig Perfect Day Media med förslag på samarbeten – men Perfect Day Media har inte velat ha sina poddar hos Acast.

Trots detta har Perfect Day Medias poddar – så som Alex & Sigges podd – funnits i Acasts app.

För ett par veckor sedan sade Perfect Day Media däremot till på skarpen och krävde att bolagets poddar, däribland Alex & Sigges podd, plockas ned från Acast plattform.

– Vi har aldrig velat ha våra poddar där, så vi ser ingen anledning att bidra med vårt material”, säger Hannah Widell till Breakit.

Enligt Breakit finns det två modeller för den som vill ha sin podd hos Acast. Man kan välja att låta Acast lägga in reklam i podden, då delas annonsintäkterna lika. Den andra modellen går ut på att själva lägga in reklam i podden och istället använda Acast som en distributionskanal.

Den senare modellen har gällt för Perfect Day Media – mot bolagets vilja. Hannah Widell är kritisk mot att Acast har lagt upp Perfect Day Medias poddar för att stärka sin plattform med innehåll.

– Vi har varsin säljorganisation, så på så sätt är vi konkurrenter. Då blir det knasigt när våra poddar finns där, säger Hannah Widell till Breakit.

Acast har inte velat ge en kommentar, skriver Breakit.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt