Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Åländsk känga mot MTG

Publicerad: 29 maj 2009, 12:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:32

Fram till och med i helgen sänder den åländska radiodistributören Steel FM den svenska radiokanalen Rix FM på en av sina frekvenser. Men sedan tar samarbetet slut. Steel FM:s vd Eva Karlström känner sig illa behandlad av MTG. "De har inte visat något intresse för oss alls", säger hon till Dagensmedia.se.


Istället inleds ett samarbete med SBS Radio och från och med måndag kommer de 27.000 boende på Åland få möjlighet att lyssna på Mix Megapol.

- Det här var det bästa som skulle kunna hänt. Vi är jätteglada. SBS har varit så positiva och viljan från deras sida har varit enorm, säger vd:n Eva Karlström.

Annat menar hon var fallet med MTG Radio.

- De har bestämt sig för att sluta leverera sina sändningar via satellit och de har inte visat något som helst intresse att lösa den här frågan på ett bra sätt, säger hon.

MTG Radios programdirektör Christer Modig:

- Vi har inte tjänat en krona på Åland efter som att det inte har funnits några lyssnarmätningar där. Vi har tillhandahållit det gratis, egentligen bara för att finnas på Åland. När vi bestämde oss för att distribuera våra sändningar via marknätet så var Steel FM inte ens beredda att ta den kostanden och då bestämde vis oss för att avsluta samarbetet, säger han till Dagensmedia.se.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.