Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Aftonbladets Oísin Cantwell i bråk med radio-vd: "Tar i så att han nästan spricker"

Publicerad: 15 april 2015, 10:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:05

UPPDATERAD. Aftonbladets Oísin Cantwell sågar digitalradioprojektet – och får mothugg av SBS Discovery Radios vd Staffan Rosell.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery Radio

I går skrev kolumnisten Oisín Cantwell en krönika på Aftonbladet.se där han diskuterade satsningen på digitalradio. Bland annat kallade han det för "det mest pinsamma projektet sedan Vasaskeppet".

Vidare skriver Oisín Cantwell också att det inte kommer att gå att vänja barn och ungdomar vid en ny radioutrustning eftersom de är så vana vid att använda mobiler och surfplattor.

Nu reagerar Staffan Rosell, vd för SBS Discovery Radio, mot krönikan som han anser är helt fel.

– Han känns som en sådan person som tror att internet är lösningen på alla världens problem, men så vitt jag förstår har han ingen sakkunskap på området, säger Staffan Rosell till Dagens Media och fortsätter:

– Han är en generalist som tycker till lite och hänger på helt felaktiga argument som nej-sidan och resten av internetgänget ständigt återkommer till.

Oisín Cantwells krönika grundar sig i den utredning om digitalradioprojektet som Riksrevisionen har sågat eftersom den inte tror att en investering i digitalradio kommer att bli lönsamt.

– Varför skulle vi ge oss in med full kraft i något som inte kommer att fungera? Det är vi själva som kommer att betala näten.  Vi inom kommersiell radio vill tjäna så mycket pengar som möjligt så vi hade inte försökt om vi inte hade trott att det skulle funka. Den logiken saknar jag i artiklar som är kritiska till digitalradio, säger Staffan Rosell och fortsätter:

– Hela den här tekniken bygger på radiovågor som gör att ett obegränsat antal personer kan använda produkten. Mobilteknologin fungerar inte så. Det vet alla som har försökt skicka ett mms från en fotbollsmatch eller en konsert. Men Oisín Cantwell tror väl på det här. Krönikörer är ju inte experter.

Oísin Cantwell ger inte mycket för Staffan Rosells kritik

– Jag är dessbättre inte fullt så enfaldig att jag tror att internet är lösningen på världens alla problem, säger han och fortsätter:

– Att en företrädare för radiobranschen tar i så att han nästan spricker i sitt försvar av det hopplösa DAB-projektet förvånar dock inte. Det har radiochefer gjort i snart ett kvartssekel utan att lyssnarna har börjat springa benen av sig för att köpa nya, dyra radiomottagare, säger han til Dagens Media.

LÄS MER:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS Discovery Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.