Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Aftonbladet gör radiocomeback

Publicerad: 1 september 2009, 07:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:15

Aftonbladet och MTG har återupptagit radiosamarbetet.


MTG:s nyhetsredaktion ska sända nyheter i MTG:s radiokanaler enligt Aftonbladets riktlinjer och nyhetsvärderingar.

– Det här känns jättekul! Det ligger helt i vår linje att Aftonbladet ska finnas i alla mediekanaler, säger Fredrik Lindén, programchef på Aftonbladet.

Anledningen till att de åter samarbetar är att det fungerade så bra sist, enligt Fredrik Lindén.

Om det fungerade så bra, varför fortsatte ni inte samarbetet förra gången?

– Avtalet löpte ut och Aftonbladet har genomgått en resa med en del omstruktureringar och omorganiseringar. Skillnaden är att vi tidigare hade anställd personal som sände härifrån. Nu är personalen anställd av MTG och fortsätter att sända därifrån.

Flera av personerna på MTG:s nyhetsredaktion har tidigare arbetat på Aftonbladet. Därför tror inte Fredrik Lindén att det blir några svårigheter.

– De är gamla Aftonbladet-medarbetare så de känner tidningen, säger han.

Christer Modig, programdirektör MTG radio, är nöjd med det nygamla samarbetet med Aftonbladet. När avtalet med Metro löpte ut valde tidningen att inte fortsätta och Aftonbladet klev in i gen.

– Aftonbladet finns i hela landet så för oss blir det en bättre spridning av nyheter, säger han.

Samarbetet med Aftonbladet innebär också nya sätt att presentera radionyheter i MTG:s radiokanaler.

– Vi tycker att sättet att presentera radionyheter i Sverige har stått still. Vi vill utveckla det och ha ett personligt tilltal till lyssnarna. Det behöver inte låta så torrt och korrekt. Fredrik Birging är bra på att göra det tycker jag, säger Christer Modig.

Nyheterna kommer att följa Aftonbladets linje, berättar Christer Modig. Stora rubriker ska följas av andra viktiga nyheter, nöje, sport och lite mer lättsamma telegram. Men de kommer också att få längre sändningstid om det krävs.

– Nyheterna blir så långa som de viktiga nyheterna kräver. Händer det något stort så kan vi förlänga sändningen eller uppdatera ofta.

Camilla Olsson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev